You are here: Home » Egyéb » Pályázat háztartási nagygépek cseréjének támogatására – Otthon Melege Program 2018

Pályázat háztartási nagygépek cseréjének támogatására – Otthon Melege Program 2018

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pályázati felhívása háztartási nagygépek (hűtő vagy fagyasztó készülékek, mosógépek, illetve mosó-szárítógépek) energia megtakarítást eredményező cseréjének támogatására – az Otthon Melege Program 2018. évi kiírása keretében.

A pályázók köre: a meglévő háztartási nagygépek (hűtő vagy fagyasztó készülék vagy mosógép) magas energiahatékonyságú, új berendezésekre történő cseréjének támogatására nagykorú természetes személyek nyújthatnak be pályázatot a magyar háztartások energiahatékonyságának növelése érdekében.

Támogatható tevékenységek köre: jelen pályázati kiírásra személyenként és lakásonként legfeljebb egy háztartási nagygép (hűtő/fagyasztó készülék, vagy mosógép) cseréjére nyújtható be pályázat. Egy személy több pályázat benyújtására akkor sem jogosult, amennyiben több bejelentett lakóhellyel rendelkezik.

Kizárólag a pályázati portálon megjelenő „HGCS hűtő és fagyasztó készülék katalógusban”, vagy „HGCS mosógép katalógusban” szereplő termék beszerzéséhez nyújtható támogatás. Kizárólag a pályázati portálon található „Regisztrált kereskedők listáján” szereplő kereskedőtől vásárolt termékre nyújtható támogatás.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke és aránya: a „HGCS hűtő és fagyasztó készülék katalógusban”, valamint a „HGCS mosógép katalógusban” szereplő készülék beszerzése esetén a támogatás mértéke a vásárlás időpontjában érvényes bolti ár 50 százaléka, de legfeljebb:

A+ kategóriájú háztartási nagygép beszerzése esetén 25.000 Ft/háztartási nagygép;

A++ kategóriájú háztartási nagygép beszerzése esetén 40.000 Ft/ háztartási nagygép;

A+++ kategóriájú háztartási nagygép beszerzése esetén 45.000 Ft/ háztartási nagygép.

A pályázat kizárólag magyar nyelven, elektronikus úton, a hgcs2017.nfsi.hu címen elérhető pályázati portálon keresztül nyújtható be, ügyfélkapus azonosítást követően az adatlapok kitöltésével és a szkennelt dokumentumok csatolásával.

Határidő: Dél-dunántúli (Somogy, Baranya, Tolna) településen élő személyek esetén 2018. november 14. szerda, 1000 és 1400 között.