You are here: Home » Egyéb

Category Archives: Egyéb

Előadás a hosszú élet titkáról

Kedves Alsómocsoládiak! 2017. március 17-én, pénteken a Konferencia Központban dr. Csikai Erzsébet professzor asszony 9-14 óráig előadást tart a “Hosszú élet titkáról” elméletben és gyakorlatban, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk! További részletek felől érdeklődni lehet személyesen Dávidné Varga Rózsánál vagy a +36-30/395-1017-es telefonszámon. Read More »

Építési és felújítási támogatások

Alsómocsolád Község Önkormányzata az idei évben is biztosít lehetőséget és anyagi támogatást arra, hogy a település lakói a 12/2009. (VIII.27.) önkormányzati rendelet szabályainak megfelelően felújítsák ingatlanjaikat. E rendelet II. fejezete szabályozza a „Magunk Kenyerén” Helyi Gazdaságfejlesztési Program Házunk Táján programelemének igénylésével, teljesítésével, valamint a törlesztéssel kapcsolatos előírásokat. A rendelet szabályozza a támogatások többszöri igénylésének feltételét: támogatásban részesülő a támogatás teljes ... Read More »

Hiányzó Láncszemek…

Kedves Alsómocsoládiak! Még átvehető Varsányi Gyuláné Hiányzó Láncszemek… című kötete!  A kötetet a Faluházban 2017. március 16-án és 17-én  8-16 óra között lehet átvenni. Read More »

Turisztikai munkalehetőség

Idén is lehetőség van alkalmi munkában dolgozni a turizmus keretein belül. Kérem, jelentkezzen, ha takarítást vállalna, programokat vezetne, vagy a hajót szívesen vezetné. Bérezés megegyezés szerint. Érdeklődni, jelentkezni a 30/908-3557-es telefonszámon vagy személyesen a Vendégházban Kmettyné Győri Szilviánál lehet.  Read More »

Kemény Bertalan Falufejlesztési Díj Átadó Ünnepség 2017.

Március 3-án – immár kilencedik alkalommal – településünk adott otthont a Kemény Bertalan emlékére alapított Falufejlesztési Díj átadó ünnepségének. Dicső László polgármester és a Falufejlesztési Társaság elnöke, Fáy Dániel köszöntője után Pál Pista falufejlesztő osztotta meg több, mint 30 éves tapasztalatait, majd Gáspár Mátyás a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi docense segítségével gondolkodtunk közösen az önkormányzati átalakulásról és abban a ... Read More »

Az avar és kerti hulladék nyílttéri égetésének szabályai

Alsómocsolád Község Önkormányzata Képviselőtestületének 9/2016. ( XII. 19. ) önkormányzati rendelete Az avar és kerti hulladék nyílttéri égetéséről Alsómocsolád Község Önkormányzata Képviselőtestülete Magyarország alaptörvényének 32. cikk (2) bekezdése és a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 46. § (1) bekezdés c) pontjában, valamint a 48. § (3) bekezdésében felhatalmazás alapján az avar és kerti hulladék nyílttéri égetéséről az ... Read More »

ADOMÁNYGYŰJTÉSI FELKÉRÉS

2016. november 11-én kigyulladt és jelentős égési károkat szenvedett két alsómocsoládi nyugdíjas lakos, Deák István és felesége, Marika háza. A ház helyreállítási munkálatai, olyan terhet róttak a családra, melyet segítség nélkül nem bírtak megoldani!  A település lakosai és Önkormányzata összefogásának köszönhetően a házaspár az ünnepeket már saját házukban tölthetik, de a ház berendezése még hiányos. Ezért kérünk ezúton  minden jószándékú ... Read More »

Karácsonyi gondolatok

„Reményt ad embernek, vigaszt koldulóknak, annak, ki bízik még: fényesül a holnap. Néma táj, szél pihen, minden mozdulatlan: hó szitál, gyertya ég, szép éjszaka – csönd van.” /Balogh József/ Mindannyiunk életében fontos szerepet játszanak az ünnepek, közöttük is a legkiemelkedőbb talán a Karácsony, a szeretet ünnepe. Ki-ki a maga módján ünnepel, de mindenki másként éli meg ezeket a napokat, mint ... Read More »

KÖSZÖNET

Ezúton szeretnénk tolmácsolni Deák István és Deák Istvánné köszönetét mindenki számára, aki munkájával, adományaival, szervezéssel, gondoskodással hozzásegítette őket ahhoz, hogy a tragikus események után az ünnepeket már saját házukban tölthessék! Read More »

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien