You are here: Home » 2018 » január

Monthly Archives: január 2018

Változások 2018-ban

Januártól folytatódik az alapvető élelmiszerek áfa csökkentése: a sertés esetében a vágóhídi melléktermékek és a sertésbelsőségek áfája mérséklődik 5 százalékra, a fogyasztási célú hal adókulcsa pedig szintén erre a szintre csökken. Az éttermi szolgáltatások áfakulcsa a 2017-ben érvényes 18%-ról 5%-ra mérséklődik 2018-tól, bevezetik viszont a 4 százalékos turizmusfejlesztési hozzájárulást. Az internetes szolgáltatások áfája 2018-tól 5 százalékos lesz. Az ingatlant hosszú távra bérbe adók is jobban járnak: ... Read More »

„MAGUNK KENYERÉN” PROGRAM 2018-BAN IS!

Alsómocsolád Község Önkormányzatának Képviselő Testülete a „Magunk Kenyerén” helyi gazdaságfejlesztő program eddigi tapasztalatai alapján, 2018-ban folytatni szándékozik a helyi gazdaságfejlesztő programot. Ezúton kérjük a lakosságot, hogy akik az idei évben szeretnének bekapcsolódni az állatkihelyezés programelembe, szeretnének állatot nevelni (2 vagy 6 db disznó; 20 vagy 30 db csirke; 5 vagy 10 db nyúl), jelezzék ezt az igények pontos megjelölésével 2018. ... Read More »

Újévi köszöntő

Az év utolsó napján mindenki megáll egy pillanatra, mérlegeli az elmúlt évet, fogadalmakat tesz, egy még sikeresebb új esztendő reményében.  Alapvető emberi tulajdonságunk, hogy vágyunk a megújulásra, akarjuk a szebbet és jobbat. Úgy hiszem, ha megfogadjuk és be is tartjuk, hogy az eddigi évekhez hasonlóan 2018-ban is odafigyelünk egymásra, együtt üljük meg ünnepeinket, tartjuk és erősítjük szomszédsági,- baráti kapcsolatainkat, segítjük ... Read More »