You are here: Home » Alsómocsoládi Polgárőr Egyesület

Alsómocsoládi Polgárőr Egyesület

Az Alsómocsoládi Polgárőr Egyesület 2005-ben jött létre a falu és a lakosság védelmének érdekében, ezt megelőző 3 évben informálisan már működött.
A szervezet célja: • A bűncselekmények megelőzése és a különböző tulajdonformák védelme érdekében önkéntes tevékenységet kifejtő állampolgárok (lakosok) összefogása, működésük megszervezése, rendszerbe foglalása, a tevékenység szervezeti összehangolása. • Az élet- és testi épség óvásával, a vagyonvédelem és a közbiztonság javításával a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése, a közösségi kapcsolatok erősítése. • A bűnalkalmak korlátozásával a társadalmi megelőzés kereteinek szélesítése. • A lakosság és a bűnüldöző szervek közötti bizalom, együttműködés és kapcsolattartás erősítése, fejlesztése.
A szervezet szoros kapcsolatot tart fenn a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségével, melynek tagjai is, valamint a Baranya megyében működő polgárőr egyesületekkel, a Sásdi Rendőrőrssel, a Komlói Rendőrkapitánysággal, valamint Alsómocsolád település civil szervezeteivel. A szervezet életében a 2006-os év legfőbb eredménye, hogy 2 betöréses lopás elkövetőinek elfogásában segítették a Sásdi Rendőrőrsöt. 2006-ban az alsómocsoládi Hírlevélben lakossági vagyonvédelmi rovatot indítottak, valamint több lakossági ismeretterjesztő fórumot szerveztek. 2008-ban megkezdett tevékenységük folytatásán túl az Önkormányzattal együttműködve felújították az alsómocsoládi Kálvária-domb keresztjeit és stációit AVOP-LEADER+ támogatás felhasználásával. Az Alsómocsoládi Polgárőr Egyesület taglétszáma 2010-ben 32 fő volt, a szolgálati órák száma: 612, az egy polgárőrre jutó órák száma: 19.
Vezetőség:
Elnök: Csillik László
Titkár: Vince andor
Gazdasági vezető: Taller Marietta

Alapszabály

Számviteli beszámoló 2011

Számviteli beszámoló 2012

Számviteli beszámoló 2013

309 total views, 1 views today

Leave a Reply

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien