You are here: Home » Alsómocsoládi Polgárőr Egyesület

Alsómocsoládi Polgárőr Egyesület

Az Alsómocsoládi Polgárőr Egyesület 2005-ben jött létre a falu és a lakosság védelmének érdekében, ezt megelőző 3 évben informálisan már működött.

A szervezet céljai:

 • a bűncselekmények megelőzése és a különböző tulajdonformák védelme érdekében önkéntes tevékenységet kifejtő állampolgárok (lakosok) összefogása, működésük megszervezése, rendszerbe foglalása, a tevékenység szervezeti összehangolása;
 • az élet- és testi épség óvása, vagyonvédelem és a közbiztonság javítása, a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése, a közösségi kapcsolatok erősítése;
 • a bűnalkalmak korlátozásával a társadalmi megelőzés kereteinek szélesítése;
 • a lakosság és a bűnüldöző szervek közötti bizalom, együttműködés és kapcsolattartás erősítése, fejlesztése.
 • A szervezet szoros kapcsolatot tart fenn a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségével, melynek tagja is, a Baranya megyében működő polgárőr egyesületekkel, a Sásdi Rendőrőrssel, a Komlói Rendőrkapitánysággal, valamint Alsómocsolád település civil szervezeteivel.

  A szervezet életében a 2006-os év legfőbb eredménye, hogy 2 betöréses lopás elkövetőinek elfogásában segítették a Sásdi Rendőrőrsöt. 2006-ban az alsómocsoládi Hírlevélben lakossági vagyonvédelmi rovatot indítottak, valamint több lakossági ismeretterjesztő fórumot szerveztek. 2008-ban megkezdett tevékenységük folytatásán túl az Önkormányzattal együttműködve felújították az alsómocsoládi Kálvária-domb keresztjeit és stációit AVOP-LEADER+ támogatás felhasználásával.

  Az Alsómocsoládi Polgárőr Egyesület taglétszáma 2010-ben 32 fő volt, a szolgálati órák száma: 612, az egy polgárőrre jutó órák száma: 19.

  Vezetőség:

  Elnök: Csillik László
  Titkár: Vince Andor
  Gazdasági vezető: Taller Marietta

  Alapszabály

  Számviteli beszámoló 2011

  Számviteli beszámoló 2012

  Számviteli beszámoló 2013

  619 total views, 1 views today

Leave a Reply

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien