You are here: Home » Alsómocsoládiak Baráti Köre

Alsómocsoládiak Baráti Köre

Alsómocsoládiak Baráti Köre

 

Az Alsómocsoládiak Baráti Köre 1986-ban alakult, 1991 óta bejegyzett szervezetként igyekszik egységbe tömöríteni a falu lakosságát, valamint az innen elszármazott, de a községért tenni képes értelmiségieket, illetve minden jó szándékú embert.

Céljai:

• Lehetőséget teremteni a faluból elszármazottaknak a szülőhelyhez fűződő érzelmi kapcsolataik felújítására és ápolására;
• Feltárni és fejleszteni a falu humán erőforrásait;
• Lehetővé tenni tagjai számára a községgel való szorosabb kapcsolattartást;
• Összegyűjteni mindazokat az információkat, melyek a falu fejlődését szolgálják;
• Külső erőforrások megszerzésével támogatni a település fejlődése érdekében létrejövő szervezeteket;
• Kapcsolatok kiépítése és fenntartása más, hasonló célokat megfogalmazó szervezetekkel.A szervezet 1987-ban a DemNet pályázatán elnyert támogatásból Teleházat hozott létre, mely az óta is sikeresen működik, jól szolgálja a település érdekeit. A települési Önkormányzattal közösen létrehozta az Alapítvány Alsómocsoládért szervezetet, melynek fő célja az itt élők életkörülményeinek lehetőség szerinti javítása, munkahelyteremtés, illetve képzés.
A szervezet minden számára elérhető településfejlesztési, kistérség- és közösségfejlesztési programba bekapcsolódik: anyagi hátterével, forrásteremtéssel, képzésekkel igyekszik „helyzetbe hozni” a települést, a térséget és lakóit.

A szervezet hatékonyabb működése érdekében felmerült az igény a településen és a környékén élő fiatalok bevonására, a szervezeten belüli nehézkes információáramlás kiküszöbölésére, valamint szélesebb körű együttműködések elősegítésére. E mellett fontos az általános szervezetfejlesztés, az adminisztrációs és szabályozási kérdések tisztázása, a vezetőségen belüli konkrét feladat-meghatározások kidolgozása és a stratégiai tervezés jelenlegi hiányának pótlása.

Programok PDF Nyomtatás E-mail
Elszármazottak napja:
a szervezet fontos feladatának tartja a településről elszármazottakkal való kapcsolattartást, hazatérésük elősegítését. E célt szolgálja az áprilisban megrendezésre kerülő Elszármazottak napja, melyen a hazatérők megismerhetik Alsómocsolád és az Alsómocsoládiak Baráti Körének múltját és jelenét, a fejlesztési irányelveket, várható eredményeket. E találkozó lehetőséget teremt a múltidézésre, emlékezésre, a régi kapcsolatok felelevenítésére, újak kialakítására.Civil sziget:
a Körjegyzőségi Napokon részt veszünk a Civil sziget kialakításában, ahol saját szervezetünk is bemutatásra kerül.

Önkéntes napok:
több alkalommal szervezünk önkéntes napokat a célból, hogy szépítsük településünket, valamint környékét (kitisztítottuk a Rigac-pihenőt, a temetőt), e mellett részt veszünk a többi civil szervezet munkájában, az általuk hirdetett önkéntes napokon.

Baráti Kör Találkozó és Szüreti Fesztivál:
szeptember első hétvégéjén tartja a település Szüreti fesztiválját, melyet éves Közgyűlésünkkel kötünk egybe.

Adventi vásár:
a településen működő civil szervezetek közös rendezvénye a december elején megrendezésre kerülő Adventi vásár, melynek keretében kézműves vásár, bolhapiac, játszóház, kürtös kalács és forralt bor várja az érdeklődőket. A program célja kettős; egyrészt erősödnek a civilek közti együttműködések, másrészt tartalmas kikapcsolódás biztosítható a helyieknek, valamint a településre érkezőknek.

Falukarácsony:
minden évben kedveskedünk településünk lakóinak egy kisebb ajándékcsomaggal, melyet falukarácsonyi ünnepségünk után adunk át a helyieknek.

 

Vezetőség:
Elnök: Bódog Antal
Alelnök: Varsányi Gyuláné
Elnökségi tagok: Bódog Antalné
Ifj. Bandi István
Bandiné Orbán Irén
Győri Béláné
FEB Tagok: Fellinger Károlyné
Bükkösdi Attila
Gombos Szilveszter

Szervezeti és Működési Szabályzat

367 total views, 2 views today

Leave a Reply

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien