You are here: Home » Őszi Fény Alapítvány

Őszi Fény Alapítvány

Szervezetünk, az “Őszi-Fény” Alapítvány 2006-ban alakult az “Őszi-Fény” Idősek Otthonában élő nyugdíjasok hozzátartozóinak kezdeményezésére. A szervezet elsősorban a bentlakók testi, lelki, szellemi, és kulturális igényeinek kielégítésére, valamint az idősek otthonának fejlesztésére jött létre. Tevékenysége az itt élő nyugdíjas korúak életminőségének javítása köré épül, de az alapítvány hivatott a családtagokkal és a településen élőkkel való kapcsolatok ápolására, megőrzésére is. A szervezet tevékenységének célcsoportját az időskorúak képezik.

Az “Őszi-Fény” Alapítvány céljai:

 • biztosítani az „Őszi-Fény” Idősek Otthona fejlődését és elősegíteni az itt élő emberek testi, lelki, szellemi, kulturális és szociális igényeinek kielégítését;
 • támogatni minden olyan kezdeményezést, amely az “Őszi-Fény” Idősek Otthona összkomfortosságát célozza meg;
 • az infrastruktúra fejlesztése.
 • Az “Őszi-Fény” Alapítvány fenti céljai érdekében gazdálkodik vagyonával, együttműködik a helyi önkormányzattal, más alapítványokkal, intézményekkel, társadalmi szervezetekkel, egyházakkal. Vállalkozási tevékenységet másodlagos jelleggel folytathat kizárólag közhasznú céljainak megvalósítása érdekében. Az „Őszi-Fény” Alapítvány közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt.

  Programok

  Idősek Farsangja:
  Az “Őszi-Fény” Alapítvány minden esztendőben megszervezi az Idősek Farsangját, melyen több mint 50 nyugdíjas korú vesz részt.

  Faluszépítő akció:
  A helyi idősekkel közösen virágokat ültetünk a célból, hogy hozzájáruljunk a település közterei, a közhivatalok és a szociális intézmények színesebbé tételéhez, az összkép fokozásához.

  Önkéntes napok:
  A településen működő civil szervezetek, valamint Alsómocsolád Község Önkormányzata évente több alkalommal szervez önkéntes napokat, melyek keretében kitisztítottuk többek közt a temetőt, kiegészülve az Alsómocsoládiak Baráti Körével. A Demokratikus Alsómocsoládi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzattal együttműködve, a fiatalokkal közösen lefestettük a település elején kiállított tűzoltókocsit; megjelentünk a település Falunapját megelőző Önkéntes héten is, amikor a kiállított köztéri alkotásokat, használati tárgyakat renováltuk, frissítettük.

  Idősek Napja:
  Október 1-jén verssel és zenés egyveleggel kedveskedünk a településen élő szépkorúaknak.

  Idősek Hónapja programsorozat:
  Október hónapban, 4 héten keresztül válogathatnak az otthonban és a településen élő idősek a különféle programokból, melyek 4 téma köré szerveződtek (vallás, egészségnevelés, kultúra és szórakozás).

  Színházlátogatás:
  Minden évben elvisszük a szépkorúakat Pécsre, vagy Kaposvárra, hogy közösen megnézzünk egy-egy színdarabot. Az utazások célja kettős, kimozdítani és frissíteni az időseket.

  Kirándulások:
  Rendszeres időközönként meglátogatunk más idősotthonokat (pl.: Margitmajor, Pécsvárad), mert fontosnak tartjuk, hogy a bentlakó idősek kapcsolatokat építsenek hasonló sorsú kortársaikkal.

  Vezetőség
  Alapító: Veréb Zoltánné
  A kuratórium elnöke: Dávidné Varga Rózsa
  A kuratórium tagjai: Mühlbert Józsefné, Dr. Illés Judith

   Elérhetőség
  Cím:
  7345 Alsómocsolád, Rákóczi u. 21.
  Tel.:
  +36-30/395-1017
  E-mail:
  davidne.rozsa@alsomocsolad.hu

  Alapító okirat

  Közhasznúsági jelentés 2010. év

  Egyszerűsített éves beszámoló 2011.

  Egyszerűsített éves beszámoló 2012.

  Egyszerűsített éves beszámoló 2013.

  810 total views, 1 views today

Leave a Reply

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien