You are here: Home » Őszi Fény Alapítvány

Őszi Fény Alapítvány

Szervezetünk, az “Őszi-Fény” Alapítvány 2006-ban alakult az “Őszi-Fény” Idősek Otthonában élő nyugdíjasok hozzátartozóinak kezdeményezésére. A szervezet elsősorban a bentlakók testi, lelki, szellemi, és kulturális igényeinek kielégítésére, valamint az idősek otthonának fejlesztésére jött létre. Tevékenysége az itt élő nyugdíjas korúak életminőségének javítása köré épül, de az alapítvány hivatott a családtagokkal és a településen élőkkel való kapcsolatok ápolására, megőrzésére is. A szervezet tevékenységének célcsoportját az időskorúak képezik.

Az “Őszi-Fény” Alapítvány célja:

– biztosítani az „Őszi-Fény” Idősek Otthona fejlődését és elősegíteni az itt élő emberek testi, lelki, szellemi, kulturális és szociális igényeinek a kielégítését;
– támogatni minden olyan kezdeményezést, amely az “Őszi-Fény” Idősek Otthona összkomfortosságát célozza meg;
– az infrastruktúra fejlesztése.Az “Őszi-Fény” Alapítvány fenti célja érdekében gazdálkodik vagyonával, együttműködik a helyi önkormányzattal, más alapítványokkal, intézményekkel, társadalmi szervezetekkel, egyházakkal. Vállalkozási tevékenységet másodlagos jelleggel folytathat kizárólag közhasznú céljainak megvalósítása érdekében. Az „Őszi-Fény” Alapítvány közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt.
Programok
Idősek Farsangja:
az “Őszi-Fény” Alapítvány minden esztendőben megszervezi az Idősek Farsangját, melyen több mint 50 nyugdíjas korú vesz részt.Faluszépítő akció:
a helyi idősekkel közösen virágokat ültetünk a célból, hogy hozzájáruljunk a település közterei, a közhivatalok és a szociális intézmények színesebbé tételéhez, az összkép fokozásához.Önkéntes napok:
a településen működő civil szervezetek, valamint Alsómocsolád Község Önkormányzata évente több alkalommal szervez önkéntes napokat, melyek keretében kitisztítottuk többek közt a temetőt – kiegészülve az Alsómocsoládiak Baráti Körével –, a Demokratikus Alsómocsoládi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzattal együttműködve, a fiatalokkal közösen lefestettük a település elején kiállított tűzoltókocsit; megjelentünk a település Falunapját megelőző Önkéntes héten is, amikor a kiállított köztéri alkotásokat, használati tárgyakat renováltuk, frissítettük.

Idősek Napja:

október 1-jén verssel és zenés egyveleggel kedveskedünk a településen élő szép korúaknak.

Idősek Hónapja programsorozat:
október hónapban, 4 héten keresztül válogathatnak az otthonban és a településen élő idősek a különféle programokból, melyek 4 téma köré szerveződtek (vallás, egészségnevelés, kultúra és szórakozás).

Színházlátogatás:
minden évben elvisszük szép korúinkat vagy Pécsre, vagy Kaposvárra, hogy közösen megnézzünk egy-egy színdarabot. Az utazások célja kettős: kimozdítani és frissíteni az időseket.

Kirándulások:
rendszeres időközönként meglátogatunk más idősek otthonait (pl. Margit-major, Pécsvárad), mert fontosnak tartjuk, hogy a bentlakó idősek kapcsolatokat építsenek hasonló sorsú kortársaikkal.

Vezetőség
Alapító: Veréb Zoltánné

A kuratórium elnöke: Dávidné Varga Rózsa

A kuratórium tagjai: Mühlbert Józsefné

Dr. Illés Judith

Elérhetőség

Cím:
7345 Alsómocsolád, Rákóczi u. 21.
Tel:+36-30/395-1017
E-mail: davidne.rozsa@alsomocsolad.hu

 

Alapító okirat

Közhasznúsági jelentés 2010. év

Egyszerűsített éves beszámoló 2011.

Egyszerűsített éves beszámoló 2012.

Egyszerűsített éves beszámoló 2013.

 

 

437 total views, 1 views today

Leave a Reply

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien