You are here: Home » Alsómocsoládi Foltvarró Klub

Alsómocsoládi Foltvarró Klub

Az Alsómocsoládi Foltvarró Klub 2008 márciusában alakult meg azzal a céllal, hogy lányokat-asszonyokat szervezzen be egy foltvarrás nevű “mozgalomba”, ahol hasznos időtöltéssel foltmunkákat lehet készíteni magunk, ill. a közösség számára. Az általunk készített darabok közt vannak apróbb kellékek (telefontartó, táskák, nesszeszerek), használati tárgyak (kötények), sőt nagyobb darabok is, mint például az ágytakarók, párnák, melyek kézzel és géppel készülnek.
A klub létrejöttéhez nagyban hozzájárult a 2007-ben befejeződött Hétköznapi Praktikák elnevezésű tanfolyam, melynek keretében kb. 9 óra időtartamban varrásfoglalkozás volt. Ezeken az alkalmakon közülünk is többen részt vettek, sőt, a záró rendezvényen felvetették egy saját foltvarró klub megalakításának lehetséges gondolatát. Ez a gondolat indította útjára a mi kis „céhünket”. Még kezdők vagyunk, de annál lelkesebbek, épp ezért igyekszünk minél több technikát elsajátítani, más klubok munkáit megismerni, kapcsolatokat teremteni, kiállításokat megtekinteni. 2008-ban több ágytakarót is készítettünk a Vendégház szobáiban elhelyezett ágyakra, így varázsolva színesebbé, otthonosabbá a helységeket.
Programok
Szépségnap:
március elején egy egész napot szentelünk a szépségnek, így jutalmazva meg a hölgyeket Nőnap alkalmából. A kezdeményezés célja, hogy helybe hozzuk a különböző szolgáltatásokat (fodrász, kozmetikus, pedikür-manikür), elérhetővé téve azokat a szépülni vágyóknak.
Látó utak:
ahhoz hogy képesek legyünk a megújulásra, új produktumok előállítására, új tapasztalatokra, impulzusokra van szükségünk. Ezért igyekszünk kapcsolatokat szerezni, működő klubok munkáját megismerni, közös varrónapokra eljutni, azokat szervezni. A Látó utak pont e célt szolgálják.
Foltvarró kiállítás:
meghívásunknak eleget téve minden évben elhozza és megmutatja munkáit a komlói Szorgos Méhek Foltvarró Klub, mely kiállítás egy héten keresztül tekinthető meg a Faluház Aulájában. E kezdeményezés célja a kapcsolatfelvétel- és építés, együttműködő klubok szerzése, valamint a helyiek figyelmének felkeltése, új tagok toborzása. A program időpontja egy hét, általában november végén.
Határtalanul Fesztivál:
a klub tagjaival közösen megtekintjük a Budapesten megrendezésre kerülő Határtalanul Kiállítást. Az utazás célja – a tapasztalatszerzés mellett –, hogy megjutalmazzuk a tagokat az egész éves aktív közreműködésért, együtt munkálkodásért. A programban résztvevők száma 10 fő, időpontja november eleje.
Adventi Vásár:
a december hónapban megrendezésre kerülő vásáron mi magunk is bemutatjuk termékeinket, így hozva közelebb a helyieknek e modern varrótechnikát. 
2011 évi munkaterv:
Programelem: Szépségnap
Ideje: 2011. március 19.
Helye: Alsómocsolád, Szolgáltatóház.
Részvevők száma: 25 fő.
Program rövid leírása: az Alsómocsoládi Foltvarró Klub 2011. március 19-én szépségnapot rendezett. A szépülni vágyó hölgyeket hívta elsősorban, a nőnap apropójából.
Programelem: Szorgos Méhek Foltvarró Csoport varrónapja
Ideje: 2011. április 9. szombat.
Helye: Komló, Ifjúsági Ház.
Résztvevők száma: nyolc fő.
Program rövid leírása: az Alsómocsoládi Foltvarró Klub meghívást kapott a Komlói Szorgos Méhek Foltvarró Csoport varrónapjára, melyet a mi igényeinknek megfelelően szerveztek, illetve alakítottak ki. Ez a program tavaly már megvalósult és nagyon jól sikerült. Számunkra nagyon hasznos volt, ötletekkel gazdagon tértünk haza és sokat tanultunk a látottakból. Ezt a meghívást szeretnénk viszonozni.
Programelem: Mázai Gyűszűvirág Foltvarró Csoport varrónapja
Ideje: 2011. június 11. szombat.
Helye: Máza, Művelődési Ház.
Résztvevők száma: nyolc fő.
Program rövid leírása: az Alsómocsoládi Foltvarró Klub meghívást kapott a Mázai Gyűszűvirág Foltvarró Csoport varrónapjára. Tavalyi évben sajnos nem tudtunk megjelenni különböző okok miatt. Az idei évben szeretnénk pótolni lemaradásunkat.
Programelem: Foltos találkozó
Ideje: 2011. augusztus
Helye: Alsómocsolád, Foltos-ház
Résztvevők száma: 20 fő
Program rövid leírása: az együttműködő Foltvarró Klubok vendégül látása, eszme- és tapasztalatcsere, Foltos-ház és a település bemutatása.
Programelem: Tamási Foltvarró Klub látogatása
Ideje 2011. szeptember
Helye: Tamási, Művelődési Ház.
Résztvevők száma: nyolc fő.
Program rövid leírása: az Alsómocsoládi Foltvarró Klub szeretné felvenni a kapcsolatot a Tamási Foltvarró Klub tagjaival. Ezek a kapcsolatok fontosak számunkra, az ismerkedés, a tanulás, a továbbfejlődés szempontjából.
Programelem: Adventi vásár
Ideje: 2011. december
Helye: Alsómocsolád, Templomtér.
Résztvevők száma: nyolc fő.
Program rövid leírása: az Alsómocsoládi Foltvarró Klub az idei évben harmadik alkalommal szeretné megrendezni az Adventi vásárt. A karácsonyhoz illő ajándéktárgyakkal, díszekkel és más apróságokkal még színesebbé tesszük ezt az ünnepet.

 

Vezetőség
Vezető: Mihályi Györgyné

Elérhetőség

Cím:
7345 Alsómocsolád, Rákóczi u. 21.

Tel: +36-30/450-9972

 

412 total views, 1 views today

Leave a Reply

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien