You are here: Home » Önkormányzat

Category Archives: Önkormányzat

“Házunk táján”

Építési és felújítási támogatás igénylése 2016-ban Alsómocsolád Község Önkormányzata az idei évben is biztosít lehetőséget és anyagi támogatást arra, hogy a település lakói a 12/2009. (VIII.27.) önkormányzati rendelet szabályainak megfelelően felújítsák ingatlanjaikat. A támogatást igényelhetik az Alsómocsoládon állandó lakhellyel rendelkezők, akik a kérelem nyomtatványt, az ingatlan tulajdoni lapjának másolatát, valamint a felújítási munkák költségkalkulációját megadott határidőn belül leadják a Faluházban. ... Read More »

Falugyűlés és közmeghallgatás

December 10-én került sor Alsómocsolád Község Önkormányzatának 2015. évi közmeghallgatással egybekötött falugyűlésére. A program során az ágazati vezetők beszámoltak munkájukról, bemutatva a 2015. évi eredményeket. A hivatalos program lezárását követően közös tortázással ünnepeltük meg a település 25. közmeghallgatását.               Prezentációk: Turisztikai beszámoló-Kmettyné Győri Szilvia Magunk kenyerén program- Balogh Anikó Pályázatok- Bálintné Jauch Rita Őszi ... Read More »

Alsómocsolád a Közfoglalkoztatási Kiállításon

Október 2-3-án a Vajdahunyad várában megrendezésre került a közfoglalkoztatás értékeit bemutató Közfoglalkoztatási Kiállítások rendezvénysorozat, amely a megyei rendezvények mellett – az idén először – országos keretek között is megvalósult. Az ország minden tájáról – összesen 110 település mutatta be a közfoglalkoztatásban előállított portékáit, terményeit. A rendezvényen Alsómocsolád is képviseltette magát: befőtteket, zöldségkrémeket, savanyúságokat és a híres rózsalekvárt is megkóstolhatták az ... Read More »

Nyilatkozat

  A Magyar Népmese Világnapján Mocsoládia lakói, a mocsoládok aláírásukkal deklarálták azt a nyilatkozatot, mely tartalmazza a mesefalu koncepció alapjait.  A Nyilatkozat szövege az alábbi: Van egy hely Magyarországon, ahol az emberek úgy élnek és gondolkodnak, mint a mesék hősei: azt mondják, amit gondolnak; azt teszik, amit mondanak. Örömmel élik a hétköznapjaikat, boldogan az ünnepeiket. És nem ismerik a lehetetlen ... Read More »

25 éves az Önkormányzat – 25 év meséi

Szeptember utolsó napján, a Konferencia Központban ünnepeltük a magyar önkormányzatiság, így az alsómocsoládi önkormányzat fennállásának 25. évfordulóját. Erre az alkalomra készült el a negyed évszázad pillanatait összefoglaló képes kiadványunk, mellyel résztvevőinknek kedveskedtünk. Önkormányzatunk fontos törekvése a település múltjának, és az itt élők élettörténeteinek megismerése, összegyűjtése. Érdekes összefüggés, hogy mesefaluvá váló településünk, Mocsoládia születésnapja egybe esett a Magyar Népmese Világnapjával, így ... Read More »

Pesti János ünnepi verse

Ünnepi köszöntő abból az alkalomból, hogy 25 éves a helyi önkormányzat   1990: újat hirdető, felfénylő Csillag történelmünk akkori borús egén. Lestük, hogy mit hoz a holnap és felpendült bennünk a Remény. Innen is, onnan is jöttek a bíztató hírek áradtak, áradtak szakadatlan: választás lesz s többpártrendszer, népképviselet, önkormányzat, képviselők, polgármester!… Akkor ez alig volt hihető mégis bizakodtunk nagyon várván ... Read More »

Akikre büszkék vagyunk

Alsómocsolád Község Önkormányzata minden évben könyvjutalommal ismeri el azokat az általános iskolás diákokat, akik szép tanulmányi átlaggal zárták a tanévet. A jutalomkönyveket Dicső László polgármester adta át a tanulóknak. A legfiatalabb díjazott Vankó Csenge volt, aki a 2. osztályt zárta kiváló tanulmányi eredménnyel, míg Bántó Hanna Boglárka a 3. osztályt végezte el jó tanulmányi eredménnyel. A 4. osztályosok között Mühlbert ... Read More »

Érdemérmeseink

Alsómocsolád Község Önkormányzatának Képviselőtestülete idén Bálintné Jauch Ritának és Taller Mariettának adományozott Alsómocsoládért Érdemérmet. Bálintné Jauch Rita több mint 5 éve dolgozik Alsómocsoládon, elsősorban pályázatírással és projektmegvalósítással foglalkozik. Rita felkészült, széles látókörrel és kapcsolati hálóval rendelkező fejlesztő szakemberré vált a településen, munkáját pontosan, maximális precizitással és odaadással végzi, naprakész tudásának, jó problémamegoldó és együttműködő készségének köszönhetően, az utóbbi években zökkenőmentesen ... Read More »

„Ez csak természetes” -Mocsolád Hazavár-

Alsómocsolád Község Önkormányzata és  az Alsómocsoládiak Baráti Köre ezúton hívja meg Önöket, kedves családjuk körében Alsómocsolád Község 2015. július 03 – 04-én megrendezésre kerülő,  az „Ez csak természetes” – Mocsolád Hazavár rendezvényre! Megkérünk mindenkit arra, hogy értesítse Mocsoládról elszármazott rokonait, ismerőseit, hogy ezt a közösségi eseményt minél többen ünnepelhessük együtt! A rendezvényen való részvétel feltétele, a mellékelt, pontosan kitöltött és ... Read More »

Alsómocsolád a WestEnd City Centerben

A WestEnd City Center és a Magyar Önkormányzatok Szövetsége 2014-ben nyitotta meg a WestEnd City Centerben Címerkiállítását, mely kezdeményezéshez az idei évben Alsómocsolád Község Önkormányzata is csatlakozott. 2015-ben összesen 380 település címerét ismerhetik meg a WestEnd látogatói. Read More »