SAJTÓKÖZLEMÉNY

Feltöltve: 2014-05-23

      MVH-HACS

 

 

Projekt megnevezése:

„Jövőt helyben”

 Kedvezményezett: Alapítvány Alsómocsoládért

                                              Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás összege:

2.999.994 Ft

 

 A 35/2013. (V.22.) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások jogcímre benyújtott pályázatunkat a közreműködő szervezet pozitívan bírálta el, így közel 3 millió forintos támogatásban részesült.

 A projekt célja a közösségi tevékenységre épülő szemléletváltás: a gyermek- és ifjúsági korcsoport önmaguk által megfogalmazott igényei iránti befogadó készség kialakítása; a közösségi érzés és az identitás erősödése; ismeretek, információk, külső kapcsolatok mennyiségének, minőségének növekedése; az állampolgári aktivitás növelése; térségi civil és ifjúsági módszertani és tanácsadó pont megalapozása; az állampolgárok és az önkormányzatok kapcsolatának fejlődése, mely megalapozza a térség népességmegtartó erejének növekedését. Ehhez szükséges az állampolgárok bevonása, a hátrányos helyzetű fiatalok és felnőttek esélyeinek kiegyenlítése, a mindezeket keretbe foglaló jövőkép- és stratégiaalkotás.

 Ahhoz, hogy a folyamatnak az itt élő fiatalok aktív részesei, formálói lehessenek, szükséges kompetenciáik fejlesztése, ismereteik bővítése – projektünk célja ennek megvalósítása.

   eu_zaszlo     Legfrissebb híreink