1. Tudásátadó nap

Feltöltve: 2015-02-02

Az Önkormányzatnál és a hozzá tartozó intézményekben, alapítványokban megannyi érdekes ember dolgozik, akiknek a tavalyi év során több képzésen, konferencián is lehetőségük volt részt venni. Ezeken az alkalmakon ismereteik bővültek és szélesedtek, bepillantást nyerhettek valami újba – a január 29-án megrendezett „Tudásátadó Nap” célja ezeknek a megszerzett tudásoknak a megosztása volt.

A nap első előadójaként Kmettyné Győri Szilvia mutatta be az általa egy konferencián megismert innovatív értékesítési és marketing eszközöket, amelyeket a helyi turisztika fejlesztésében is igyekeznek majd alkalmazni. Bemutatta, hogy mennyire fontos kihasználni a technika újításait, hiszen azokon keresztül könnyebben elérhetjük a vendégeket.

Balogh Anikó a minőségirányítás bevezetéséről beszélt, amelynek három alappillére a minőségbiztosítás, a monitoring és a minősítés. Az előadás keretében megtudhattuk, hogy mennyire fontos a visszajelzés és a minősítés, hiszen ezek megszüntetik a hibázás lehetőségét. Az előadás végén egy egyszerű rajzos feladat kapcsán tesztelhettük mi is a visszajelzés fontosságát.

Pitzné Keller Anita tavaly részt vett egy 300 órás vezetői továbbképzésen, amelyen rengeteg érdekes tesztet és játékot volt lehetősége kipróbálni. Ezekbe nyújtott betekintést prezentációjával, valamint több on-line is elérhető tesztre hívta fel a hallgatóság figyelmét.

Beberika Dorina a haiku verselés sajátosságairól és történelmi kialakulásáról beszélt. Prezentációja során bemutatta a műfaj kötöttségeit és néhány magyarországi példát is.

Veréb Zoltánné és Csákovics Vivien a pénzügyek világába kalauzolták a jelenlévőket. Évi bemutatta az adó járulék várható változásait és a különböző támogatások feltételeit. Majd Vivien a 2015-ös évi cafeteriáról, az adómentes és a keretösszegbe tartozó juttatásokról beszélt.

Az előadók sorában őket Taller Marietta követte, aki egy általa különösen kedvelt témáról, a vezetői döntésmechanizmusokról készített előadást. Elmondta, hogy a helyzetfelismerés az első lépcső, majd a kategorizálást követően következhet maga a döntéshozatal. Az előadást követően minden jelenlevő kapott egy személyiségtesztet, amelynek segítségével megismerheti saját csapatban betöltött szerepét.

Oláh Roland a közösségépítésbe, és az Ágon végzett munkájába engedett betekintést. Elmondta, hogy a településen hogyan alakult ki egy helyiekből álló csoport, akiknek elsődleges célja lakóingatlanok jobbá tétele. Ennek keretében tavaly nyáron vályog technikával felújítottak egy házat, idén pedig a további együttműködésre is sor kerül.

Dénes Tímea az elmúlt héten részt vett Bikalon „A munkáért” konferencián, amelynek egyes előadásait foglalta össze röviden. Ennek keretében szó volt az uniós fejlesztési forrásokról, a marketingkommunikációról, az üzleti protokollról és a stressz kezelésének lehetőségeiről.

Ehhez kapcsolódott Dicső László, az utolsó előadó, aki a stressz kezelés egy formáját mutatta be. Bagdy Emőke, pszichoterapeuta könyvéhez mellékelt cd segítségével egy relaxációs feladatot végeztünk, amelynek során mindenkinek lehetősége volt ellazulni, és elengedni a nehézségeit.

Az előadások végeztével megbeszéltük a következő alkalom időpontját, és tisztáztuk a jövendőbeli terveket. A Tudásátadó Napokra várhatóan havonta kerül majd sor, de a következőekben valószínű kevesebb és hosszabb időtartalmú bemutatók lesznek, hogy gyakorlati feladatok elvégzésére is maradjon idő.

A délelőtti előadások érdekessége és változatossága mindenki figyelmét éberen tartották, így a program elérhette a célját – az egyéni tudás immár közösségi lett.

 

 

 

 

 

 

 

 Legfrissebb híreink