Jövő-Szövő szakmai konferencia

Feltöltve: 2015-02-12

Február 6-7-én került sor a Jövő-Szövő szakmai találkozó második alkalmára Alsómocsoládon. A sajnálatos rossz idő ellenére – bár a tervezettnél alacsonyabb létszámmal – pénteken este elkezdődött a program, a helyi termékekből készült közös vacsora alapozta meg az esti munkát. Ezt követte a bemutatkozás, amelynek során mindenkinek a táblára kellett rajzolnia egy olyan dolgot vagy szimbolikus értéket, ami számára fontos egy településen.

Ezt követően Varga Péter, a hétvége moderátora, prezentációjában bemutatta a novemberi szakmai találkozó eredményeit, valamint a mostani módszertanát; majd Kárpáti Csaba, a Jövő-Szövő program koordinátora tartotta meg előadását az eddig elvégzett feladatokról, illetve az aktuális eredményekről. Ez a három előadás biztosította, hogy minden jelenlévő megismerje a folyamatokat, valamint mindazok, akik az előző alkalommal nem voltak jelen, betekintést nyerhettek az eddigi munkába.

Szombaton reggel egy rövid ráhangolódás után egyéni feladat következett. Négy témakörrel – Szolgáltatások, Kommunikáció, Közösségfejlesztés, Helyi gazdaság – kapcsolatban mindenkinek fel kellett írnia a gondolatait egy táblára. A későbbiekben három munkacsoportra bomlott a társaság, és a felmerült ötletek mentén ezekben dolgozták fel az adott témákat. A délelőtt folyamán a Szolgáltatások témáját vizsgálták meg, amelyekben az alap-, az optimális- valamint a vonzó és extra altémákról volt szó.

Az ebédet követően szintén csoportokban folytatódott a munka, amikor a három másik téma került előtérbe. Egy rövid, a hozzászólások számára biztosított szünet után a munkacsoportoknak két-két projektötletet kellett kidolgoznia, egyet a saját témájával és egyet valamelyik szolgáltatásfajtával kapcsolatban. A nap zárasaként mindezeket bemutatták egymásnak, valamint sor került a felmerült kérdések és ötletek megbeszélésére is.

Az eredményes munka jó hangulatban telt, Alsómocsolád havas utcái megadták a szakmai találkozó varázsát és egyediségét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Legfrissebb híreink