“Széchenyi-emlékek nyomában Európában” kiállítás

Feltöltve: 2015-02-24

„Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn.”
(gróf Széchenyi István)

 

„Széchenyi-emlékek nyomában Európában” címmel nyílt kiállítás Alsómocsoládon, mely 2015. február 20-tól 2015. március 9-ig tekinthető meg a Faluház galériáján. A tárlat Magyarország több településén is megtekinthető volt, legutoljára Kaposváron mutatták be a Magyar Emlékekért a Világban Közhasznú Egyesület (MEVE) 32 tablóból álló gyűjteményét.

A MEVE egy tizenöt éve működő egyesület, amelynek célja a magyar emlékek keresése, a világot körbejárva jeles magyarok életpályájának, utazásainak, személyi és tárgyi emlékeinek felkutatása. A „Széchenyi-emlékek nyomában Európában” az egyik legimpozánsabb tárlatuk, amely összesen 32 tablón mutatja be gróf Széchenyi István életútjának magyarországi és külföldi állomásait, munkásságát.

A kiállítás hivatalos megnyitóját 2015. február 20-án, a Faluház Aulájában tartottuk, ahol Dr. Messik Miklós, az Egyesület képviselője tartotta nyitó előadását. Ennek keretében fényképeket mutatott be a gróf életének magyarországi, ausztriai és angol emlékeiről, valamint apja és fia egy-egy külföldi tartózkodásának történetéről is beszélt. Az előadást követően pezsgős koccintásra invitáltuk a vendégeket, valamint lehetőség nyílt a kiállítás megtekintésére.

 

 

 

 

 Legfrissebb híreink