Retro Majális

Feltöltve: 2015-04-11

Május elsején igazi retro hangulat várta az alsómocsoládi lakosokat és a településünkre látogató vendégeket. A jó kedv mellé jó idő is társult, így nagy sikert arattak szabadtéri programjaink és vetélkedőink.

A Majálist egy közös Májusfa-állítással kezdtük, majd együttesen vettünk részt az „Egészségünkre” konferencián. A nap folyamán gyermekprogramokkal, játékos vetélkedőkkel, kreatív kerékpáros feladatokkal, valamint egy igazi vidéki vurstlival vártuk az érkezőket. Az „Egészség utcájában” egészséges ételek, natúrkozmetikumok és -tisztítószerek, gyógyteák és egészségmegőrző gépek kerültek bemutatásra. Minden korosztály számára elérhető volt az életmód tanácsadás és különböző egészségügyi szűrések, mint például az Írisz diagnosztika, vagy a testtömeg index, vércukorszint-mérés.

A délelőtt folyamán a dombóvári D-Ride Sport Club kerékpáros és ugróköteles bemutatója szórakoztatta a nézőközönséget, mindeközben pedig a bringa focit, Simor Árpi furfangos bringáit próbálhatták ki a gyerekek és a felnőttek egyaránt. Az idős, mozgásukban korlátozott lakosainknak a dombóvári Presidium Közhasznú Egyesület felajánlása segítségével kerekesszék hordozó kerékpárok segítségével nyitottuk meg újra a világot.

A szabadtéri programok mellett lehetőség volt a Rejtélyek szobáiból való szabadulásra az Interaktív Tárházban, valamint a Planetárium megtekintésére és a repülőgép szimulátor kipróbálására.
Vízi programjaink során lehetőség nyílt a tavon pletnázásra, csónakázásra és kenuzásra is.

Délután a Kincses Színház interaktív műsora csalogatta a gyermekeket a színpad köré, majd a kulturális program zárásaként Rudán Joe és Tóth László akusztikus koncertjét élvezhette a hallgatóság.

 

 

 

 

 

 

 

 



Legfrissebb híreink