„Házunk táján

Feltöltve: 2015-05-18

Építési és felújítási támogatás igénylése 2015-ben

 

Alsómocsolád Község Önkormányzata az idei évben is biztosít lehetőséget és anyagi támogatást arra, hogy a település lakói a 12/2009. (VIII.27.) önkormányzati rendelet szabályainak megfelelően felújítsák ingatlanjaikat.

A támogatást igényelhetik az Alsómocsoládon állandó lakhellyel rendelkezők, akik a kérelem nyomtatványt, az ingatlan tulajdoni lapjának másolatát, valamint a felújítási munkák költségkalkulációját megadott határidőn belül leadják a Faluházban.

A támogatás formája: maximum 100.000 Ft és 100.000 R vissza nem térítendő támogatás, valamint maximum 200.000 Ft kamatmentes kölcsön, melynek visszafizetését annak folyósítását követő hónapban kell megkezdeni (5.000 Ft/R/hó).

A támogatás többszöri igénylésének feltétele: támogatásban részesülő a támogatás teljes összege visszafizetésének időpontját követő 24 hónapon belül, vissza nem térítendő támogatás esetén a folyósítás időpontját követő 24 hónapon belül nem részesülhet lakáscélú támogatásban. Lakás felújítási, illetve homlokzat felújítási támogatásban részesülő a támogatás folyósításának időpontját követő hét évig semmilyen lakáscélú támogatásban nem részesíthető.

A támogatás igénylésének pontos feltételeiről érdeklődni, a nyomtatványokat átvenni és leadni a Faluházban, Ginzer Jánosnénál lehet forráskimerülésig. Legfrissebb híreink