Családi nap

Feltöltve: 2015-06-01

A „Szegregáció helyett integráció Alsómocsoládon” című DDOP projekt keretében került megrendezésre a Családi nap Alsómocsoládon, melynek helyszínéül a Praktikák háza szolgált. Az emberek ez alkalommal hivatalosan is a birtokukba vehették az épületet és udvarát, ahol a kicsik és nagyok együtt, vidáman tölthették el ez egész napot.
A hagyományokhoz hűen egyben gyermeknapot is tartottunk, ahol izgalmas, mókás vetélkedőkkel, szórakoztató programokkal és sok édességgel vártuk a településen élő gyermekeket és fiatalokat. Amíg a kisebbek kedvükre ugráltak a légvárban és a mobil játszóházban, addig a lufihajtogató bohóc a gyerekek nagy örömére kis állatfigurákat, virágot vagy épp kardot varázsolt a színes lufikból. Korosztálytól függetlenül nagy népszerűségnek örvendett az arcfestés is.
A résztvevőknek lehetősége nyílt ellenőrzött körülmények között ismerkedni a késhajítás művészetével.

A Családi napon a vetélkedőkön kívül kulturális programokkal is vártuk az érdeklődőket. A kellemes hangulatot a Csalamádé Trió színvonalas zenés-énekes produkciója biztosította, őket a mágocsi MASZAT gyermekszínpad táncos műsora, majd Fülöp Gyula bűvész varázslatos bemutatója követte a Praktikák Háza előtti placcon.

A nap folyamán főzőversenyt hirdettünk, melyre már előzetesen vártuk a csapatok jelentkezését. Összesen hét csapat mérette meg főzőtudományát, így finomabbnál finomabb ételek kerültek a bíráló zsűri asztalára.

Szerencsére az időjárás is kedvezett a szabadtéri programoknak, így a napot – ha kissé megpirultan is – jó hangulatban, kellemesen elfáradva zártuk. 

További képek: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.844117062309841.1073741887.123396507715237&type=1

 

 

 

 

 

 

 Legfrissebb híreink