Alsómocsoládért Érdemérem

Feltöltve: 2015-06-24

Alsómocsolád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az idei évben is Alsómocsoládért Érdeméremmel ismeri el azokat a személyeket, akik áldozatkész munkájukkal, önzetlenül járultak hozzá településünk fejlődéséhez. Az Érdemérem átadására az „Ez csak természetes” Mocsolád Hazavár rendezvény keretében, a délelőtti konferencián kerül sor, 2015. július 04-én, szombaton.

 

Az idei év érdemérmesei: Bálintné Jauch Rita és Taller Marietta.

 

Bálintné Jauch Rita több mint 5 éve dolgozik Alsómocsoládon, elsősorban pályázatírással és projektmegvalósítással foglalkozik. Rita felkészült, széles látókörrel és kapcsolati hálóval rendelkező fejlesztő szakemberré vált a településen, munkáját pontosan, maximális precizitással és odaadással végzi, naprakész tudásának, jó problémamegoldó és együttműködő készségének köszönhetően, az utóbbi években zökkenőmentesen valósultak meg a nagyobb beruházások. Dolgozott többek közt a csapadékvizes és a napelemes beruházásokban, közreműködött a Főtér és a Felnőtt Fitnes Park, a Piactér, az Ifjúsági Klubhelyiség, a Planetárium, a Kilátó kialakításánál, a templomtető felújításánál, valamint a TÁMOP Projektiroda és a „Szegregáció helyett integráció Alsómocsoládon” projekt megvalósításánál. Rita munkájával nagyban hozzájárult településünk fejlődéséhez, a településkép egységesítéséhez. Munkájának méltó elismerése az Alsómocsoládért Érdemérem.

 

Taller Marietta gyermekkora óta aktív tagja Alsómocsolád faluközösségének. Szavalataival, verseivel, a színjátszó körben vállalt fellépéseivel hosszú évek óta színesíti a település mindennapjait, ünnepeit. A Teleházban először önkéntesként, majd gyakornokként, 2010 óta pedig főállású munkatársként végzi munkáját, melyet hivatásnak tekint. Számára a munka kötetlen, így rendszeresen meghaladja az a munkaidőt, a feladat határozza meg és az elérni kívánt célok, melyekben hisz. A település lakosai, civil szervezetei mindig számíthatnak segítségére. Ifjúsági polgármesterként megjeleníti korosztálya igényeit, képviseli érdekeiket, biztosítja szabadidejük hasznos eltöltését. Kreativitása, innovativitása, lelkesedése és hite hatja át odaadó munkáját, mellyel szolgálja településünk fejlődését, az itt élők életének komfortossá tételét. Az Alsómocsoládért Érdemérem a településbe és az itt élőkbe vetett hitének és áldozatkészségének méltó elismerése.Legfrissebb híreink