Rigac Kupa 2015

Feltöltve: 2015-09-07

A magyar és külföldi kés- és fejszehajítók egymásra találásának, megismerkedésének, baráti és szakmai eszmecseréjének megkönnyítése, valamint felkészültségének sportszerű összemérése céljából meghirdetett 1. Nemzeti Kés- és Fejszehajító Verseny, valamint a vele egybekötött Magyar Dobótalálkozó, vagyis röviden a Rigac Kupa a remények szerint ezentúl évente megismétlésre kerülő esemény lesz, amit a sport legrangosabb hazai eseményének szánnak a szervezők, olyan fesztelen baráti találkozónak, amelyen e ma még sajnos méltatlanul mellőzött sportág minden őszinte híve szabadon részt vehet és megmérettetheti magát.

Időpont: 2015. szeptember 26., szombat
Helyszín: Alsómocsolád, a régi betyár, Rigac Jancsi hazája
Rendező:  Alsómocsoládi Sport Egyesület, az Alsómocsoládi Önkormányzat erkölcsi és anyagi támogatásával.

A legfőbb cél a hazai kés- és fejszehajítók egybegyűjtése egy fesztelen kis dobálgatásra, ismerkedésre, egyáltalán nem kizárva persze a külföldi résztvevőket sem, sőt!

A gyakorló célok már a versenyt megelőző nap (szeptember 25.) délutánjától hozzáférhetők lesznek, a tényleges verseny azonban majd csak szeptember 26-án 10 órakor kezdődik, amikor is a hivatalos megnyitó és eligazítás után sorra kerül a 3, 5 és 7 méteres precíziós kés, majd a 4, 5 és 7 méteres precíziós fejsze versenyszámok indítása. Az ezekben a versenyszámokban a legjobb eredményeket elérő 20 versenyző automatikusan továbbjut a több távolságot egyetlen versenyszámba kombináló precíziós kés illetve precíziós fejsze Walk-Back bajnokságra. A verseny hivatalos része az esti díjátadó ünnepséggel zárul, melyet vacsora, majd kötetlen ismerkedés, szórakozás követ.

Mind a verseny egésze, mind pedig az egyes versenyszámok az egységes és hivatalos Európai Kés- és Fejszehajítási szabályok szerint kerülnek megrendezésre.

A Rigac Kupa versenysorozat 2015-ös nyitó eseményét előreláthatólag a sportág számos kimagasló képviselője is megtiszteli jelenlétével, köztük van (a teljesség igénye nélkül): az orosz Mihail Szegyisev (máig rekordtartó a 3m kés versenyszámban), valamint a cseh Stanislav Havel (máig rekordtartó 7m kés, kés hosszútáv, 4m fejsze, 7m fejsze, fejsze hosszútáv versenyszámokban; a 2015-ös angliai világbajnokságon a 7m fejsze versenyszám győztese volt).

További információk: Kohl János, 72/451-727, info@janus-facedfilabrasileiro.com, illetve a verseny weboldalán: http://janus-facedfilabrasileiro.com/bluesteel/rigackupa2015.htm.

 

 Legfrissebb híreink