Mesés Advent Mocsoládiában

Feltöltve: 2015-11-17

A kezdeményezések célja az alsómocsoládi közösség összefogása, a karácsony varázsának, nem utolsó sorban az ajándékozás örömének együttes megélése.

A program keretein belül számos rendezvényre várjuk a település minden korosztályát!

• Adventi koszorú a Főtéren

Idén, első alkalommal a Koronázási dombon felállítjuk a falu adventi koszorúját.
Az Adventi koszorú gyertyáit közösen szeretnénk meggyújtani, az elsőt az Adventi Nap keretében, a többit pedig vasárnaponként 1600 –kor, minden alkalommal más- más közösség által rendezett ünnepi műsor keretében.
A második gyertyát 2015.12.06-án, a harmadik gyertyát 2015.12.13-án, a negyedik gyertyát pedig 2015.12.20-án gyújtjuk meg civil szervezeteink, időseink és Önkormányzatunk közreműködésével.

• A falu közösséget jelképezve indítjuk civil kezdeményezésre a „Vidd haza a lángot! Vidd tovább a lángot!” mozgalmunkat, mely keretein belül az adventi gyertyagyújtáson részt vevőknek lehetősége nyílik arra, hogy a falu adventi koszorújának lángját és melegét vigyék haza családjukba, valamint arra, hogy evvel megajándékozzák azon kedves rokonaikat, családtagjukat, szomszédjukat, akiknek nem állt módjában részt venni az ünnepségen és hazavinni a lángot.

• Minden hétre egy mese

Az első mese a Varázscsengő, melyet Komor László bábművész segítségével ismerhetnek meg az érdeklődők a Mikulás Muri keretein belül december 2-án a Konferencia Központ Nagytermében 17 órai kezdettel.
A második mese alkalom egy adventi mesecsokor, melyet a Teleház munkatársai tolmácsolásában ismerhetnek meg az érdeklődők december 8-án 15.00-tól az Őszi-Fény Idősek Otthonában, a mesélést közös kézműves foglalkozás követi majd.
Harmadik mesénk a „Kis gyufaárus lány” MASZAT Társulat előadásában december 17-én 17.00-tól színdarab Konferencia Központ Nagytermében.
Negyedik meglepetés mesénket a Falukarácsony keretein belül ismerhetik meg a nézők 2015. december 23-án a Falukarácsonyon a Konferencia Központ Nagytermében.

• Adventi naptár a Piactéren

Mint azt már bizonyára látták, a falu piacterének fedett részén elhelyezésre került egy óriási adventi naptár! A naptár Milkovics Jenő fafaragó és Luzsányi Kornélia festő keze munkáját dicséri!
A naptár nem csupán jelképe az ünnepkörnek, bír az eredeti funkcióval is! Fiókjai ajándékokat fognak rejteni, melyek kisorsolásra kerülnek a falu adventi koszorúja gyertyagyújtási alkalmaink résztvevő érdeklődők között!
Az első sorsolásra 2015. november 28-án, 16.30-kor az Adventi Nap keretein belül kerül sor, amikor is 6 ajándékhoz juthat 6 érdeklődő a december 1-6. napokat jelképező fiókokból!
Ezt követően december 6-án, 13-án és 20-án kerülnek kisorsolásra a következő hét napjainak fiókjaiban rejlő meglepetések!

 

 Legfrissebb híreink