Tudatos fejlesztéssel a natúrparkokért

Feltöltve: 2016-02-29

     

A Magyar Natúrpark Szövetség és a Hét Patak Gyöngye Natúrpark Egyesület “Tudatos fejlesztéssel a natúrparkokért” címmel térségi szakmai egyeztetés keretében tájékoztatja a Hét Patak Gyöngye Natúrpark és vonzáskörzetében, valamint a Mágocsi Mikrotérségben tevékenykedő szakembereket, kollégákat a Magyarországi Natúrparkok Fejlesztési Koncepciójáról.

Az egyeztetés időpontja 2016. március 1. (kedd) 9 óra, helyszíne pedig az alsómocsoládi Vendégház és Konferencia Központ (7345 Alsómocsolád, Rákóczi u. 12.).

A szakmai program keretében Dr. Kiss Gábor, a Hermann Ottó Intézet szakmai tanácsadója, a Magyar Natúrpark Szövetség szakértője ismerteti a Magyarországi Natúrparkok Fejlesztési Koncepcióját; Dr. Szilvácsku Zsolt, a Magyar Natúrpark Szövetség alelnöke, szakértője ismerteti a tájszintű együttműködések lehetőségeit; valamint Kmettyné Győri Szilvia, turisztikai vezető, a Hét Patak Gyöngye Natúrpark Egyesület tagja tart előadást a Natúrpark Koncepció helyi potenciálokra történő adaptálhatóságáról.

A szakmai előadásokat interaktív műhelymunka követi, melynek témája a helyi natúrpark jövőképének az országos koncepcióhoz való kapcsolódása lesz.

A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával a Magyar Natúrpark Szövetség „Tudatos fejlesztéssel a natúrparkokért” című (NEA-UN-15-SZ-1423) pályázata keretében valósul meg.

 Legfrissebb híreink