Az ifjúságért végzett munka elismerése

Feltöltve: 2016-04-27

2016. április 21-én, Budapesten a Nemzeti Művelődési Intézet székhelyén került megrendezésre a Méltóságkereső Konferencia, ahol ünnepélyes keretek közt adták át a Beke Pál Emlékcímeket.

Beke Pál népművelő, közösségfejlesztő szakember, a Nemzeti Művelődési Intézet jogelőd intézményének volt igazgatója 2009-ben hunyt el. Tiszteletére a Civil Közösségi Házak Magyarországi Egyesülete, a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzati Társaság, a Közösségfejlesztők Egyesülete, a Magyar Comenius Társaság és a Nemzeti Művelődési Intézet alapította a Beke Pál Emlékcímet. Az elismerést minden évben két-két szakember kapja meg: egy, aki a közösségi művelődés és egy, aki a gyermek- és ifjúsági munka területén dolgozik.

Nagy örömünkre és büszkeségünkre 2016. évben a Beke Pál Emlékcím ifjúsági tagozatának díjazottja, Pali bácsi munkásságának méltó szellemi örököse Balogh Anikó lett!

Anikó 1975. március 12-én született a Békés megyei Gyula városában, szülei harmadik gyermekeként. Alsómocsoládra 1999-ben került, amikor is pályaelhagyó szülésznőként az akkor Pécsett folyó nonprofit ügyintéző tanfolyam keretein belül kötelező szakgyakorlatát töltötte a helyi Teleházban. A gyakorlati idő alatt bizonyította rátermettségét, így a tanfolyam befejeztével már állás várta, amely az óta is, 17 éve folyamatosan tart. Előbb az Önkormányzat csapatát erősítette, majd az akkori teleházvezető felmondása óta a teleházvezetői feladatokat látja el. A feladatkör az évek alatt bővült, színesedett, így napjainkban már nem csupán a digitális írástudatlanság felszámolása, a releváns információkhoz való hozzáférés biztosítása, hanem a civilek támogatása, az ifjúságsegítés, a kultúraközvetítés, a település- és vidékfejlesztés és mindezen feladatok forrás lehívási lehetőségeinek feltárása,  menedzselése is színesíti Anikó mindennapjait.

A hazai gyermek és ifjúsági önkormányzatiság egyik legelkötelezettebb képviselője. Tevékenységével mindig úgy tudott példát mutatni, hogy jó közösségfejlesztőként a háttérből segítette az eredményes működést. Mind a régióban, mind országosan több projekten keresztül is bizonyította ifjúságfejlesztőként elhivatottságát. Településén maga is példát mutatott a korosztálynak, hiszen intézményvezetőként és önkormányzati képviselőként is követendő példával jár elöl.

Széleskörű szakmai tudása, varázslatos, mosolygós természete mindig motivációként hatott a fiatalokra és a szakemberekre egyaránt.

 Legfrissebb híreink