Együttműködési megállapodás a norvég program megvalósítása érdekében

Feltöltve: 2016-05-03

Alsómocsolád Község Önkormányzat és az Alapítvány Alsómocsoládért szervezet 2013-ban pályázatot nyújtott be az „Önkormányzati kapacitásfejlesztés a helyi közszolgáltatások minőségének javítása és a helyi gazdaságfejlesztés érdekében” felhívásra, Mintaprogram a minőségi időskorért címmel.

A támogatói döntés 2016. április 6-án megszületett, melynek értelmében 1.300.312 euró támogatásban részesült a pályázat, finanszírozását a Norvég Alap biztosítja.

A megvalósítás során együttműködő projekt partnerünk a Norvég Felnőttoktatási Szövetség. Megbízott képviselője, William Evans és Alsómocsolád Község Önkormányzata képviseletében Dicső László polgármester 2016. április 29-én írták alá az Együttműködési megállapodást.

A projekt keretében sor kerül az alsómocsoládi „Őszi Fény” Idősek Otthona bővítésére és átalakítására, a régióban működő idős otthonok vezetői/dolgozói készség- és képességfejlesztő tréningeken bővíthetik tudásukat, e mellett az alsómocsoládi Otthonban lakó idősek számára számos program lebonyolítását tervezzük, melyek színesebbé, aktívabbá teszik mindennapjaikat.

A hír megtekinthető Alsómocsolád Község hivatalos Facebook oldalán is.

 

Az együttműködés szentesítése kézjeggyel és kézfogással egyarántLegfrissebb híreink