Naprendszer Túra

Feltöltve: 2016-08-03

Alsómocsoládon a csillagászat kiemelt helyet foglal el a Kölyök-Fészek Erdei Iskola programjában és szabadidős turisztikai programként is. Az éjszakai távcsöves csillagászati megfigyelés, a csillagászati teraszon a napóra, a mellvéden elhelyezett Vitruvius napórák és a planetárium a tudományos szórakoztatási célt szolgálja a község lakosainak és az Alsómocsoládra érkező turistáknak. A csillagászat segít megérteni és megszerettetni a többi tudományágat is, kiváltképp a matematikát és a fizikát.

A naprendszer-túrával a játszva tanulást és a természetben való túrázást kötöttük össze. A naprendszer viszonylagos méreteinek áttekintéséhez a legjobb módszer az, ha egy erősen kicsinyített modellt képzelünk el. Ebben segít a Naprendszer Tanösvény. Lekicsinyítettük a naprendszer modelljét 2 566 830-ad részére.
Ez azt jelenti, hogy a Tanösvény 1 métere 2 570 000 kilométerrel lesz egyenlő a séta során. A naprendszer-túra a vendégháztól indul és a kilátónál fejeződik be. A naprendszer-túrához, tábláihoz tanösvény füzetet biztosítunk a jobb megértéshez és a tartalmasabb szórakozáshoz, mely letölthető a bejegyzés végén lévő linkről is. Jó szórakozást és naprendszer-túrázást kívánunk a község lakosainak is.

Kmettyné Győri Szilvia

Naprendszer túra – tanösvény füzetLegfrissebb híreink