Karácsonyi gondolatok

Feltöltve: 2016-12-20

„Reményt ad embernek, vigaszt koldulóknak,
annak, ki bízik még: fényesül a holnap.
Néma táj, szél pihen, minden mozdulatlan:
hó szitál, gyertya ég, szép éjszaka – csönd van.”

/Balogh József/

Mindannyiunk életében fontos szerepet játszanak az ünnepek, közöttük is a legkiemelkedőbb talán a Karácsony, a szeretet ünnepe. Ki-ki a maga módján ünnepel, de mindenki másként éli meg ezeket a napokat, mint a hétköznapokat.

Ha karácsony közeledik örömteli várakozás tölt el bennünket. Várjuk az ünnepélyes szép estét, a feldíszített fenyőfát, a gondtalan együttlétet, a finom ételeket-italokat, az ajándékokat. Az ajándékok közül legnagyobb szükségünk a szeretet ajándékára van, azokra a percekre, amikor lelassul az idő, kilépünk a mindennapok mókuskerekéből, amikor zavartalanul figyelünk egymásra, amikor nyitott szívvel fordulunk egymás felé.

Ez a figyelem, egymás megbecsülése jelen van alapértékként családjainkban, de erős és egymást támogató faluközösségünk alapjait is ez jelenti! Egy olyan faluközösségét, mely az idei évben újra bizonyította, a bajban senki sincs egyedül, összefogással újra teremtjük azt, ami elveszett!

Törekedjünk hát erre a jövőben is, nemcsak a szeretet ünnepe előtt, hanem a szürke hétköznapokban is!

Ezekkel a gondolatokkal kívánok minden kedves alsómocsoládi lakosnak, dolgozónak és szeretteiknek áldott, békés és szeretetteljes ünnepeket!

 

„A rohanó világban megkoptak a fények,
halványak a hitek, és halványak a remények.
Nem szeretnénk mást, csak hinni a szóban,
őszintén szeretni, és bízni a jóban”

/ismeretlen szerző/

 

Dicső László
polgármester

 Legfrissebb híreink