Hiányzó láncszemek…

Feltöltve: 2017-02-01

A Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékévének alkalmából 2016-ban négy pályázati kiírást jelentetett meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő.

Nagy örömünkre Varsányi Gyuláné – az Alsómocsoládiak Baráti Körének alelnöke, lélekben alsómocsoládi barátunk – “Hiányzó láncszemek…” címmel sikeres pályázatot nyújtott be a „A mi történetünk” (GUL-15-C) témakörhöz. A kiírás olyan pályázatokat támogatott, amelyek a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások személyes történetének felkutatásában és ezek megjelentetésében nyújtanak segítséget többek között kisfilmek, dokumentumfilmek, egyéni visszaemlékezések kiadványai, oktatási anyagok elkészítésével.

Márta így nyilatkozott pályázatának pozitív elbírálása után:

“2016-ban az Emberi Erőforráskezelő nyílt pályázatot hirdetett a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékévével kapcsolatban, amelyen az én Hiányzó láncszemek… című kiadványom is sikeres lett!  Így régi tervem, miszerint az alsómocsoládi 15 igazságtalanul büntetett falubelink 1944 – 1949 közti szenvedéseinek ilyen formában is hírt adhatok! Mind a mai napig országszerte semmit vagy nagyon keveset tudunk ezekről az elhallgatott tényekről, az elszenvedők pedig nem beszéltek, mert nem beszélhettek róla! A 70 évvel ezelőtt történtek így Hiányzó láncszemek… nemcsak Alsómocsolád, hanem hazánk történelméből is… Örülök, hogy hírt adhatok róla!”

Az elismeréshez ez úton is gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

 Legfrissebb híreink