Rigac Kupa 2017 – Európa Bajnokság Alsómocsoládon!

Feltöltve: 2017-02-23

Örömmel tudatjuk a falu lakosságával és minden, a kés- és fejszehajítás iránt érdeklődő emberrel, hogy az elmúlt két év ilyen témájú rendezvényeinek színvonalát elismerendő az idén Alsómocsolád nyerte el az Európa Bajnokság megrendezésének jogát!

A nagyszabású és rangos esemény megrendezésének időpontja 2017. szeptember 1-3., a helyszíne Alsómocsolád, rendezője pedig az Alsómocsoládi Sport Egyesület, az Alsómocsoládi Önkormányzat erkölcsi és anyagi támogatásával.

A legfőbb cél a hazai kés- és fejszehajítók egybegyűjtése egy fesztelen kis dobálgatásra, ismerkedésre, egyáltalán nem kizárva persze a külföldi résztvevőket sem, sőt!

A Rigac Kupa versenysorozat 2017-es eseményét előreláthatólag a sportág számos kimagasló külföldi képviselője is megtiszteli jelenlétével, köztük (a teljesség igénye nélkül) az USA, Nagy-Britannia, Franciaország, Belgium, Hollandia, Svájc, Németország, Olaszország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Finnország, Lettország, Litvánia, Oroszország és természetesen Magyarország képviselői, az előzetes várakozások szerint összesen mintegy 70 fő körüli versenyzői létszámmal. Mind a verseny egésze, mind pedig az egyes versenyszámok az egységes és hivatalos Európai Kés- és Fejszehajítási szabályok szerint kerülnek megrendezésre.

Eddigi terveink szerint a gyakorló célok már augusztus 31-én, csütörtökön hozzáférhetők volnának, így a versenyzők túlnyomó része, főleg a távolabbról érkezők, már aznap megérkeznének, a többiek pedig szeptember 1-jén, pénteken, kora délutánig bezárólag. Pénteken délután befejeződik a kötelező regisztráció és az információs csomagok átvétele után a versenyzők megkezdhetik a felkészülést a másnapi versenyre.

Ugyancsak péntek délután esedékes a kétévente megtartásra kerülő Euro Throwers taggyűlés is, utána következik a hivatalos megnyitó ünnepség, majd közös vacsora, ismerkedés, szórakozás. Szombaton és vasárnap pedig a verseny és az eredményhirdetés.

Mivel mind a versenyzők várható száma, mind pedig a megrendezésre tervezett versenyszámok sokszínűsége viszonylag nagy, ami képzett versenybírók és rendezők meglétét és aktív részvételét teszi szükségessé, ez úton is kérjük egyrészt a sport iránt érdeklődők jelentkezését a magyar csapatba versenyzőként, másrészt a verseny sikeres lebonyolítását, szakszerű megrendezését elősegíteni kész és képes emberek jelentkezését pontozó bírónak, rendezőnek, önkéntes segítőnek.

Az előkészületek aktuális állásáról menet közben rendszeresen tájékoztatni fogjuk a tisztelt lakosságot és az érdeklődőket.

További információk: Kohl János, 72/451-727info@janus-facedfilabrasileiro.com, illetve a verseny weboldalán: http://www.knifethrowing.info/Championship

 Legfrissebb híreink