Kemény Bertalan Falufejlesztési Díj Átadó Ünnepség 2017.

Feltöltve: 2017-03-10

Március 3-án – immár kilencedik alkalommal – településünk adott otthont a Kemény Bertalan emlékére alapított Falufejlesztési Díj átadó ünnepségének. Dicső László polgármester és a Falufejlesztési Társaság elnöke, Fáy Dániel
köszöntője után Pál Pista falufejlesztő osztotta meg több, mint 30 éves tapasztalatait, majd Gáspár Mátyás a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi docense segítségével gondolkodtunk közösen az önkormányzati átalakulásról és abban a falugondnokok lehetséges szerepéről.

A díj alapításának célja, hogy erkölcsi elismerése legyen mindazon természetes személyeknek, országhatáron belül, illetve a Kárpát medence területén, akik falugondnoki feladatukat legalább 5 éve, kiemelkedő színvonalon végzik, valamint a vidék és falufejlesztés elkötelezettjeként a vidék és falufejlesztés tekintetében, szűkebb környezetükben, vagy országos szinten is kiemelkedőt hoztak létre.

Az idei díjazottak:  Bajtel Zsolt Bózsva falugondnoka,  Turcsán István Csemő tanyagondnoka, Balogh Anikó
társadalomfejlesztő, Csörszné Zelenák Katalin a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesületének ügyvezetője, Pál Pista falufejlesztő. A díjakon túl a bizottság Kemény Bertalan Emléklapot adományozott Bernáth Jánosnak Perecse
település falugondnokának és Gyenes Józsefnek Csebény település falugondnokának, több évtizedes lelkiismeretes munkájuk elismeréseképpen.

A délután folyamán Dr. Csatári Bálint geográfus, egyetemi oktató és Csörszné Zelenák Katalin gondolatébresztője után élénk beszélgetés folyt 3 kiscsoportban a falvak és falugondnokok jövőjéről.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Legfrissebb híreink