Tesztüzemmódban az alsómocsoládi településtörténeti gyűjtő- és kutatóprogram nyilvánossága

Feltöltve: 2017-11-07

A Csorba Győző Könyvtár (Pécs) Helyismereti Gyűjteménye megkezdte az intézményi honlapján az alsómocsoládi településtörténeti digitalizált dokumentumok tesztprogramjának a futtatását.
Lásd: http://www.csgyk.hu/alsomocsolad/

Ezután a tematikus, tehát a témák szerinti menürendszer feltöltése következik; sorban az alsómocsoládi dokumentumok szerint.

Mint emlékezetes, az április 22-i, Elszármazottak Napján DICSŐ László polgármester hivatalosan jelentette be, hogy az önkormányzat nevében együttműködési megállapodást írt alá a pécsi székhelyű, de megyei feladatokat ellátó Csorba Győző Könyvtár (www.csgyk.hu) igazgatójával, MISZLER Tamással.

A közös célkitűzés országosan egyedülálló mintaprogramként, teljes településtörténeti kutatás elindítása Alsómocsoládon. A megyei könyvtár részéről PAP Dávid Zoltán, a Helytörténeti Gyűjtemény osztályvezetője, míg helyben BALOGH Anikó IKSZT vezető, az Alapítvány Alsómocsoládért szervezet kuratóriumi elnöke lett a koordináció felelőse.

A várhatóan legalább 1,5 – 2 évig tartó program első szakaszában megkezdődött az Alsómocsolád történetével foglalkozó kiadványok leltározása, továbbá a csak papírformátumban meglévő dokumentumok (pécsi helyszínű) digitalizálása.

Kérjük, hogy a későbbiekben is figyeljék a témával kapcsolatos tájékoztatást, köztük a program elindulásáról szóló film-összeállítást: https://www.youtube.com/watch?v=Zukq5ITkImU

 Legfrissebb híreink