Lépés-Váltás az Észak Hegyháton

Feltöltve: 2018-05-17

Elindult a Lépés-Váltás az Észak Hegyháti Mikrotérségben című, Európai Uniós támogatásból megvalósuló projekt, melynek célja olyan szolgáltatások kifejlesztése és nyújtása, amik az érintett településeken (Alsómocsolád, Bikal, Kisvaszar, Mágocs, Mekényes, Nagyhajmás) élők életminőségét javítják.

A boldogulás legalapvetőbb területei: egészség, értelmes és gyümölcsöző munka, tartalmas kikapcsolódás, tanulási lehetőség, internethez való hozzáférés és ez által a könnyebb ügyintézés lehetősége, a helyi gazdaságban hasznos és használható ismeretek és támogatás. Ezeket a területeket szeretnénk fejleszteni, ezeken hasznos programokat kínálni.

Az ehhez szükséges tudásszint emelését, a jelenlévő szociális hátrányok leküzdését, az egészségtudatos magatartás erősítését, a települések népességmegtartó képességének javítását, a szektorközi együttműködések erősítését szolgálják az egyes programelemek. Néhány izgalmas lehetőség: Háztáji kertészet és gazdálkodás képzés, Magunk Kenyerén Fórumok, a kisgyermekeseket segítő terápiás tornák, Kulcsemberek klubja, Segítő Háló koordinációs fórumok, nemzetiségi kultúrák napjai, sportágválasztók, tematikus sportnapok, egészségfejlesztő rendezvények, életpálya tanácsadás, pályaválasztás segítése, munkaerőpiaci térkép a foglalkoztatók és munkavállalók egymásra találásának segítésére.

A projekttel szeretnénk hozzájárulni a helyben boldoguláshoz, erősíteni a közösséghez, településhez, térséghez való kötődést, melyekben helyi mentorok lesznek a segítők, támogatók.

Az idei évben megjelent Észak-Hegyháti Kalendárium tartalmazza a projekt részletes leírását, a programelemekről pedig a települési toborzó rendezvényeken lehet személyes információt kapni. Ezeket az alkalmakat terveink szerint 2018. szeptember és december között tartjuk, melyekről plakátokon, Hírlevelünkben, valamint az Önkormányzat hivatalos Facebook oldalán és honlapján keresztül is hírt adunk.

 Legfrissebb híreink