Alsómocsoládért Érdemérem

Feltöltve: 2018-06-14

Alsómocsolád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az idei évben is Alsómocsoládért Érdeméremmel ismeri el azokat a személyeket, akik áldozatkész munkájukkal, önzetlenül járultak hozzá településünk fejlődéséhez.

 Az idei év érdemérmesei: Kusztor Csabáné és Mihályi Györgyné.

 Kusztor Csabáné az „Őszi Fény” Idősek Otthona szociális gondozója, aki az Intézmény indulása óta dolgozik Alsómocsoládon. Szakmai munkája, idősekhez való hozzáállása, empatikus személyisége és önkéntes tevékenysége egyaránt kiemelkedő, amit munkaidején kívül is az idősekért és az Intézményért végez. A közösségi tevékenységekben aktív, mind a település mind pedig az Otthon rendezvényeinek aktív résztvevője. Személyiségével, hozzáállásával és munkájával hozzájárul az Intézmény jó hírnevének megőrzéséhez és gyarapításához.

Mihályi Györgyné 1965. április 15-én született Komlón, egy három gyerekes család egyetlen leány gyermeke. Általános iskolai tanulmányait Gerényesen végezte el, majd Komlóra jelentkezett női ruhakészítőnek. 1983-ban végezte el az iskolát és még ebben az évben Alsómocsoládra költözött az anyai nagyszülők házába. Férjével 1987-ben házasodtak össze, három gyermekük született: Norbert, Szabolcs és Róbert. A gyes éveit kihasználva leérettségizett és szociális asszisztensi végzettséget szerzett Dombóváron. 2002-ben állást kínáltak Neki a helyi önkormányzatnál, azóta is annak kötelékében dolgozik, jelenleg az Őszi Fény Idősek Otthona konyháján szakács. Sajnos a szép éveket beárnyékolja, hogy 2010-ben súlyos betegségben elvesztette férjét. Gyermekei már felnőttek és lassan kirepülnek a családi fészekből. Szeret Alsómocsoládon élni, dolgozni, segíteni az embereknek.

 Legfrissebb híreink