Alsómocsolád a jövő faluja

Feltöltve: 2018-11-08

Egészségesebb környezet, jobb levegő, csend és nyugalom, a természet közelsége – leggyakrabban ezen okok miatt költöznének egyre többen a nagyvárosokból kistelepülésekre. A megélhetési bizonytalanság, a kevés munkahely és az elmagányosodástól való félelem azonban sokakat visszariaszt. Alsómocsolád Jövő-Szövő Programja erre a két problémára egyszerre kíván megoldást nyújtani. A pályázók egy komplex fejlesztési – ezen belül közösségi vállalkozás fejlesztési – folyamatban vehetnek részt, ahol nemcsak megélhetésük megteremtéséhez kapnak segítséget, hanem igazi közösségre is találnak Alsómocsoládon.

Az Alsómocsoládra települni vágyóknak az Önkormányzat segít az otthonteremtésben, illetve – igény esetén – az elhelyezkedésben, a letelepedést támogató mentorokkal közösen pedig a beilleszkedésben, és a kezdeti nehézségek leküzdésében. A nyertes pályázók – vagyis a leendő beköltözők – pedig, miközben megvalósítják álmaikat és terveiket, egyúttal hozzájárulhatnak egy 21. századi élhető, barátságos, a helyi gazdaságából gyarapodó kistelepülés fejlesztéséhez, ahol igazi közösségre lelnek.

Bizonyára Önök is találkoztak már a faluban sétáló, nézelődő 8-12 fős csoportokkal, akik több alkalommal látogattak már el településünkre, hogy megismerjék adottságainkat, erőforrásainkat. A hozzánk látogatók mind nagyon elégedettek, tetszik nekik Alsómocsolád, szívesen folytatnák életüket a mi közösségünkben!

Ahhoz azonban, hogy ez megtörténjen, kellenek olyan ingatlanok, amik megvásárolhatók, vagy bérbe vehetők. Amennyiben Önök közt vannak olyanok, akik szeretnék eladni vagy bérbe adni a tulajdonukban lévő lakóházukat/telküket, kérjük, az értékesítésre vagy bérbe adásra szánt ingatlan adataival (pl. szobák száma, nagysága) keressék a Faluházban Csillik Lászlót!

 Legfrissebb híreink