Faluséta kialakítása Alsómocsoládon

Feltöltve: 2013-07-06

    

 

                     

                       

 

Alapítvány Alsómocsoládért
7345 Alsómocsolád, Rákóczi u. 21.

 

Sajtóközlemény


Projekt megnevezése: Faluséta kialakítása Alsómocsoládon
Kedvezményezett: Alapítvány Alsómocsoládért
7345 Alsómocsolád, Rákóczi u. 21.

Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás összege:
3.401.060 Ft (€ 10.787)

Az Alapítvány Alsómocsoládért elnevezésű szervezet 2011. őszén pályázatot nyújtott be az Eurpai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezete címre a Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesülethez, mint Helyi Akciócsoporthoz, Tematikus utak kialakítása célterületre, Faluséta kialakítása Alsómocsoládon címmel.
A pályázat célja, hogy innovatív elemek segítségével a település és a térség turisztikai vonzereje növekedjen.
A pályázatnak helyt adó határozat 2012. májusában született meg, 100% intenzitással 3.401.060 Ft támogatásban részesült az Alapítvány.
A projekt keretén belül elkészült az „Aprónépek országa” című mesekönyv 800 példányszámban. A szerző mese formájában kívánja – gyerekekkel, szülőkkel egyaránt – megismertetni Alsómocsolád múltját, helytörténetét, természeti örökségét. A mesekönyv amellett, hogy „helyi termék” és nagyszerű ajándékozási lehetőséget rejt a helyi gyermekek, a településre érkező vendégek számára, kitűnő turisztikai marketingeszköz.
A projekt részét képezi a „Faluséták” megvalósítása, melynek célja, hogy a séták alkalmával, leporelló segítségével célirányosan tudjanak tájékozódni a település iránt érdeklődők, felfedezve ezzel a település turisztikai vonzerejét.
A projekt 3. eleme a „Nyitott műhely” megvalósítása volt, melyre 2012. szeptember 8-án látogathattak el az érdeklődök Alsómocsoládon. Sor került a mesekönyv interaktív bemutatójára, melyen kiállították Pál Rita, a mesekönyv illusztrátora által készített eredeti grafikákat is.
Együttműködési megállapodás keretében a mesekönyv terjesztésében a Keleti-Mecsek Egyesület Tourinform Irodája vállalt szerepet.

 

A támogatást ezúton is köszönjük!
Alsómocsolád, 2012. szeptember 10.

Balogh Anikó
kuratóriumi elnökLegfrissebb híreink