Alsómocsolád, a 725 éves közösség

Feltöltve: 2019-01-10

Alsómocsolád község idén, 2019-ben ünnepli fennállásának 725. évét. A jubileum alkalmából egész éven át tartó, színes és változatos – a településen élők igényeire és ötleteire alapozott – programokkal, rendezvényekkel és kezdeményezésekkel igyekszünk még emlékezetesebbé tenni az ünnepet!

2019. január 02-án, szerdán zászlóbontással, Dr. Pesti János nyelvész ünnepi előadásával és az Alte Herren Zenekar dallamaival nyitottuk meg az új esztendőt, egyben az egész éves ünnepség sorozatot!

A közösségek, benne a családok, a családokat alkotó emberek identitása és lelki egészsége szempontjából az ünnepeknek központi szerepe van. Az ünnepekben, hagyományokban megjelenő rituálék megerősítik szerepeink folytonosságát, közvetítik közös értékrendszerünket nemzedékeken át, megvédenek minket a magány fenyegetettségétől, gyökereket biztosítanak számunkra!

Fontos számunkra, hogy Alsómocsolád lakói igazi közösséget alkossanak, legyenek olyan elfoglaltságok, melyekben együtt vehetnek részt a különböző korosztályok, és az Őszi Fény Idősek Otthona lakói is lakóközösségünk aktív tagjai legyenek!

Bízom benne, hogy Önök is bekapcsolódnak az ünnepi forgatagba, eljönnek, részt vesznek rendezvényeinken, és településünk 725. évfordulója és a 2019-es esztendő minden alsómocsoládi és lélekben alsómocsoládi számára igazán különleges és emlékezetes év lesz!

„A múltból tanulunk, a jelenben élünk, a jövőért dolgozunk.”

Dicső László polgármester

 

 Legfrissebb híreink