Alsómocsolád értékeit bemutató utak

Feltöltve: 2013-07-06

 

Alsómocsolád értékeit bemutató utak

Projekt megnevezése: Alsómocsolád értékeit bemutató utak
Kedvezményezett: Alsómocsolád Község Önkormányzata
7345 Alsómocsolád, Rákóczi u. 21.

Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás összege:
3.837.705 Ft
Alsómocsolád Község Önkormányzata 2011. őszén pályázatot nyújtott be az Eurpai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezete címre a Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesülethez, mint Helyi Akciócsoporthoz Tematikus utak kialakítása célterületre, Alsómocsolád értékeit bemutató utak címmel.

A pályázat célja a „Mókus”, a „Faluséta” és a „Nagy Kócsag” Tóparti Ösvény mentén megismertessük az Alsómocsoládra látogatókat a település természeti és épített környezeti értékeivel.

A túraútvonalakon pihenőhelyek létesülnek, ahol kültéri bútorok kerülnek kihelyezésre. Továbbá információs tájékoztató táblák segítenek abban, hogy mire érdemes figyelni, mit érdemes megszemlélni az adott túraútvonalon.

A tematikus túraútvonalak foglalkoztató jelleget is öltenek. A projekt keretében elkészül a 3 tematikus túraútvonalra vonatkozó foglalkoztató füzet, mely kérdéseken, feladatokon keresztül segít a túraútvonalak bejárása során szerzett fontosabb információ felelevenítésében, rögzítésében.

A pályázatnak helyt adó határozat 2012. júniusában született meg, 95% intenzitással 3.837.705.Ft támogatásban részesült az Önkormányzat.
A támogatás ezúton is köszönjük!


Alsómocsolád, 2013. március 11.


Dicső László
polgármesterLegfrissebb híreink