Elérhetőek az ERASMUS tananyagok

Feltöltve: 2020-02-21

A ProAge logo olyan partnerséget képvisel, mely a „Felkészülés az aktív időskorra” 2018-HU01-KA204-047707 jelzetű Erasmus+ projektet valósítja meg.

A projekt általános célja, hogy tudatosan felkészítse a generációkat az aktív idősödésre nem formális tanulási eszközök alkalmazásával. A közvetlen cél négy modulból álló, bővíthető tananyag összeállítása és terjesztése, amely magában foglalja az aktív öregedéshez szükséges alapvető ismereteket. A tananyag hasznos tudást nyújt a különböző életszakaszban levő egyéneknek és családoknak egyaránt és közösségek számára is használható közös tanuláshoz a népfőiskolákban, ifjúsági vagy idős klubokban  Alzheimer Cafékban stb.

A partnerség elektronikus úton és helyi és nemzetközi eseményeken keresztül terjeszti a tananyagot, melyek nagy része már elérhető honlapunkon a Pályázatok/ERASMUS menüpont alatt.

A tananyag első kötete az időskori informatika oktatásról és tanulásról szól. Kiemelt jellemzője, hogy különös figyelmet fordít az idős korosztály egyéni tanulási szokásaira. A második kötet példákat, jó gyakorlatokat és útmutatást kínál a különböző korosztályok számára az önkéntességhez.  A harmadik kötet az egészséges életmód fenntartásáról, az időskorban hasznos szabadidős tevékenységekről és időseknek szóló komplex táplálkozási tanácsadásról szól.  A negyedik kötet jó gyakorlatokat mutat be az aktív öregedésről és a generációk közötti együttműködésről. Továbbá, gyakorlati tanácsot nyújt, ha kiderül, hogy egy családtag Alzheimer-kórral vagy Demenciával él.

Az elkészült tananyag Alsómocsolád Község Önkormányzata tulajdona. A tulajdonos minden érdeklődő számára nyílt hozzáférést biztosít a termék felhasználására. A tananyag bármilyen módosításával kapcsolatban, a tulajdonos információt kér a felhasználótól. 
 
A projektet az Erasmus+ programon keresztül az Európai Bizottság támogatta. 

 Legfrissebb híreink