A nyílttéri égetés szabályai Alsómocsolád községben

Feltöltve: 2020-02-19

Alsómocsolád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2016. (XII.19.) számú rendelete értelmében Alsómocsolád közigazgatási területén belül az avar és kerti hulladék égetését csak légszáraz állapotban, KIZÁRÓLAG KEDDENKÉNT 10 és 18 óra között lehet, szélcsendes időben! Az égetéshez tüzet rakni csak biztonságos, jól kialakított tűzrakó helyen és módon, a lakó- és gazdasági épülettől kellő távolságban, állandó felügyelet mellett lehet, úgy, hogy az emberi környezetet ne károsítsa és az égetés hősugárzása kárt ne okozzon. Az égetés helyszínén olyan eszközöket és felszereléseket kell készenlétbe helyezni, amelyekkel a tűz terjedése megakadályozható, illetőleg a tűz eloltható. Az égetendő kerti hulladék nem tartalmazhat más kommunális, illetve ipari eredetű hulladékot, veszélyes hulladékot. A közút tengelyétől számított 100 méteren belül bármeny növényzet égetése tilos. Az égetés céljára szolgáló tüzet őrizetlenül hagyni tilos, és veszély esetén, vagy ha a tűzre már szükség nincs, azt azonnal el kell oltani. Az égés folyamatának gyorsítására éghető folyadék (benzin, gázolaj stb.) légszennyező, vagy bűzös segédanyag alkalmazása tilos! Az égetés befejezése után a helyszínt gondosan át kell vizsgálni és a parázslást, izzást meg kell szüntetni. A hatóságilag elrendelt általános tűzgyújtási tilalom alól a rendelet nem ad felmentést!

Kérjük Önöket, az avar és a kerti hulladék égetésére csak a kijelölt napon, a felsorolt feltételek figyelembevételével és az óvintézkedések betartásával kerüljön sor a jövőben! Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a Katasztrófavédelem fokozottan ügyel az égetési szabályok betartására!

 

Fotó forrása: https://pixabay.com/hu/photos/l%C3%A1ngol%C3%B3-abstract-kigyulladt-l%C3%A1ngolt-1841286/Legfrissebb híreink