VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA! SEGÍTSÜNK EGYMÁSNAK!

Feltöltve: 2020-04-06

A koronavírus járvány mindannyiunk életére hatással van, a terjedésének megállítására hozott intézkedések befolyásolják napi rutinunkat, átalakítják életvitelünket, több türelmet és odafigyelést igényelnek Tőlünk.

Vannak olyan Alsómocsoládiak, akik egyedül élnek otthonaikban, a kijárási korlátozást betartva ritkán hagyják el lakóházukat, és a televízió jelenti az egyetlen kapcsolatot a külvilággal. Számukra különösen fontos, hogy legyen valaki, akivel beszélgethetnek, akivel meg tudják osztani érzéseiket, akinek elmondhatják félelmeiket.

Alsómocsolád Község Önkormányzata szeretne segítséget és támogatást nyújtani a település lakói számára, ezért egy előre megadott idősávokban hívható telefonos segítő szolgáltatás bevezetését tervezi, melyet a megerősítésre, beszélgetésre vágyó, segítségre szoruló Alsómocsoládiak hívhatnak. A szolgáltatás nem csak az egyedül élők számára lenne elérhető, bárki igénybe vehetné, akinek lelki támogatásra van szüksége!

Ehhez keressük azokat az önkénteseket, akik szívesen lennének a vonal túlsó végén, fogadnák a telefonos megkereséseket, a megerősítésre szorulók hívásait.

Az első körben jelentkező és feladatellátásba vont önkénteseknek (kiknek a körét folyamatosan szeretnénk bővíteni) – a telefonos szolgálat megkezdése előtt – 3 alkalomból álló online felkészítést tartunk, melyen a segítő beszélgetés gyakorlatát sajátíthatják el.

Ha Önök között vannak olyanok, akik szívesen vállalnának telefonos segítségnyújtást, kérjük, jelentkezzenek 2020. április 09-e, csütörtök 12:00-ig Balogh Anikónál az alábbi elérhetőségek egyikén: telefonon a +36-30/411-5394-es számon, a telehaz.alsomocsolad@t-online.hu e-mail címen, vagy Messenger üzenetben.

 

Borítókép forrása: https://pixabay.com/hu/photos/mozgathat%C3%B3-telefon-smartphone-k%C3%A9z-1419275/?fbclid=IwAR2dNun5KvSSeohGfG1Fxg76lc3bSpV9IAhwXNN81-SHChr5yxDGfp5o7JYLegfrissebb híreink