Együtt a biztonságos Észak-Hegyhátért

Feltöltve: 2020-04-14

       

A Vidékfejlesztési Program keretén belül a Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-61-4-17 kódszámú, A közrendet, közlekedés - és  közbiztonságot leginkább javító, helyi programok és fejlesztések című felhívásra, Együtt a biztonságos Észak – Hegyhátért címmel Alsómocsolád Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be 2018. júniusában. A Támogató pozitív döntése értelmében 1,9 millió forint uniós támogatás lehívására vált jogosulttá az Önkormányzat.

A projekt keretében Alsómocsoládon 2 db térfigyelő kamera beszerzése, kiépítése történik és fűtés korszerűsítés valósul meg a Praktikák házában, mely az alsómocsoládi Polgárőrség telephelye. Továbbá 3 alkalommal bűnmegelőzési fórumok kerülnek megrendezése Alsómocsoládon és Mágocson.

A projekt eredményeként a bűncselekmények számának csökkenését, a helyi, térségi közrend, közbiztonság megteremtését és fenntartását várjuk. A fejlesztés térségi, településközi együttműködésen alapul és annak erősítését szolgálja, a projektet az illetékes Rendőrkapitányság támogatja.

SajtóközleményLegfrissebb híreink