Fesztiváltér fejlesztése

Feltöltve: 2020-04-14

 

A Vidékfejlesztési Program keretén belül a Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-61-7-17 kódszámú, Vallási, kegyeleti és közösségi rendeltetésű ingatlanok, eszközök rehabilitációja című felhívásra, Az alsómocsoládi Fesztiváltér fejlesztése címmel Alsómocsolád Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be 2018 júniusában. A Támogató pozitív döntése értelmében 1,7 millió forint uniós támogatás lehívására vált jogosulttá az Önkormányzat.

A projekt keretében Alsómocsolád egyik legkiemelkedőbb szabadtéri közösségi színterének, a multifunkcionális Fesztivál térnek a világításkorszerűsítése valósul meg kettő darab oszlop és 15 lámpatest elhelyezésével.

A rendezvény- és sport tér megvilágításával a közösségi színtér alkalmassá válik elhúzódó vagy tervezetten éjszakai sport, illetve kulturális események befogadására is, jelentősen bővítve a tavasztól-őszig tartó szabadtéri sportolási és kultúrafogyasztást célzó események kínálatát, méltó helyszínként szolgálva az egészséges életmód kialakításához szükséges sport rendezvényeknek, a  helyi identitást erősítő eseményeknek, hozzájárulva a helyi kulturális hagyományok megőrzéséhez.

Sajtóközlemény

 Legfrissebb híreink