"Virágos balkonok, virágos kertek” pályázati felhívás

Feltöltve: 2020-05-19

A Magyar Turisztikai Ügynökség „Virágos balkonok, virágos kertek” címmel pályázatot hirdet! A Magyar Turisztikai Ügynökség május 15. és július 1. között várja azokat az erkélyekről és kertekről készült fotókat, amelyek megmutatják, hogy milyen dísznövények, egynyári- és évelő virágok, fűszernövények szépítik a balkonokat, erkélyeket, kerteket.

A negyedszázadosnál is hosszabb múltra visszatekintő Virágos Magyarország verseny hazánk legnépszerűbb környezetszépítő kezdeményezése, idén, a pandémiás körülményekhez igazodva átalakul. A verseny 27 éves fennállása alatt még egyszer sem maradt el, így idén, a helyzethez alkalmazkodva is megrendezésre kerül a Virágos Magyarország pályázat, csak egy különleges formában. 2020-ban az önkormányzatok helyett az egyéni erőfeszítések kerülnek elismerésre, így kaphat díjat a legszebb balkonkert, a legvirágosabb előkert tulajdonosa.

Pályázni összesen 6 db balkonkerti/előkerti fotóval és egy legfeljebb 400 karakteres leírással lehet, 2 kategóriában („Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert”).

A fotókat július 1-jéig várják a szervezők a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny honlapján:

https://palyazat.viragosmagyarorszag.hu/

A verseny fővédnöke Borbás Marcsi, a szakmai zsűri tagja Bálint Gyuri bácsi és számos neves kertészeti szakember, akik kategóriánként az első 3 legvirágosabb balkont és előkertet díjazzák majd 150 ezer forintos kertészeti utalványokkal az augusztusi eredményhirdetésen. Ezen kívül 7-7 pályázatot 100 ezer forint értékű kertészeti utalvánnyal jutalmaznak, továbbá egyedi, tematikus díjakat is kiosztanak a különleges pályaműveket beküldők között. A közönség is szavazhat kedvenceire, mindkét kategória 3-3 legnépszerűbb pályázata 100 ezer forint értékű kertészeti utalványt nyer.

Ha valaki kedvet érez a megmérettetésre és szeretne szakértői segítséget igénybe venni, jelezze ezt Ginzer Jánosnak a +36-30/337-9400-es számon, aki új kertészünk Ferencz Diána segítéségével biztosítja azt.

 

Borítókép forrása: https://pixabay.com/hu/photos/r%C3%B3zsa-piros-r%C3%B3zsa-csokor-r%C3%B3zsa-%C3%BCveg-821705/Legfrissebb híreink