Tájékoztató a védelmi intézkedések következő üteméről

Feltöltve: 2020-05-19

Magyarország Kormánya 207/2020. (V.15.) Korm. rendelete értelmében 2020. május 18-tól az alábbi intézkedések lépnek életbe:

- Pest megyében is a vidéki szabályozás lép életbe.

- A 1,5 méteres védőtávolságra és az arc eltakarására vonatkozó szabályokat továbbra is fenntartják az egész országban.

- A vendéglátóhelyek belső zárt részében (különösen étteremben, kávézóban, cukrászdában, büfében, presszóban) a tartózkodás és a megrendelt étel, ital elfogyasztása a jövőben megengedett; az ott dolgozók kötelesek az orrot és a szájat eltakaró eszközt (pl. maszk, sál, kendő) viselni, erre kérik lehetőség szerint a vendégeket is, valamint a védőtávolság betartására!

- A szabadtéren lévő játszótér nyitva tarthat és látogatható.

- A szálláshelyek fogadhatnak vendégeket, számukra az ott tartózkodás megengedett.

- 2020. június 1-től maximum 200 főig vidéken és Pest megyében megrendezhetők lesznek az esküvők. A házasságkötés és az azt követő családi rendezvény vendéglátó üzletben (pl. étterem) és szálláshelyen is megtartható, és azon zenei szolgáltatás is biztosítható. A biztonsági előírásoknak megfelelően az asztalok közötti védőtávolságot be kell tartani!

- A Kormány arról is döntött, hogy az ottalvást nem igénylő gyermektáborokat nyáron meg lehet tartani. A hónap végén a járványügyi helyzet ismeretében döntenek az ottalvós táborokról is.

- 2020. június 2-ig nem lesz iskolai oktatás Magyarországon.

- A veszélyhelyzet végéig fenntartják az ingyenes parkolást.

 

Borítókép forrása: https://pixabay.com/hu/illustrations/kapcsolat-covid-19-koronav%C3%ADrus-4884862/Legfrissebb híreink