PéldÁtadó

Feltöltve: 2013-10-21

Alsómocsolád jó példát mutat!

 

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége „PéldÁtadó – Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok programjában” pályázatot hirdetett többek között „Helyi esélyegyenlőség lehetőségei program” kategóriában, melynek értékelésekor az Alsómocsolád által kezdeményezett Köz-Tér-Háló a Családokért projekt a 2. legjobb helyezést érte el.

 Mint arról már korábban beszámoltunk, a 11 települést érintő, elsősorban mélyszegénységben élő családok támogatására vállalkozó program a térségben meglévő közösségi erőforrások hálózatba szervezésével kívánja csökkenteni az egyre nehezedő gazdasági terhek súlyát. A családot, mint a társadalom legfontosabb elemét szeretné megerősíteni, hogy ők képesek legyenek az esetlegesen kibontakozó helyi gazdaságfejlesztési folyamatokhoz érdemben kapcsolódni, saját erőforrásaikat mozgósítani, ismereteket szerezni, tenni önmagukért.

 Ennek a munkának része az elsősorban mezőgazdasági tevékenységből származó jövedelmek, javak  megtermelésének, a termőföld megművelésének, a közösségi terek használatba vételének támogatása. A sokféle kezdeményezés, a házak felújítása, kapcsolódás a Magunk kenyerén programhoz, a biobrikettálás, a közösségi önsegítő klubokhoz való csatlakozás mind-mind egy kicsi, de fontos lépés lehet ezen az úton. A projekt, a  családi mentorok mellett egyre jobban támaszkodhat  az időközben bevont közösségi munkásokra is. Furulyás Emese, Mihályiné Veronka Alsómocsolád, a tervek szerint Ők lesznek azok a helyben maradó segítők, akikre a jövőben bizonyosan számíthatnak mindazok, akik a falvak élettel való feltöltésén fáradoznak.

 Szeretnénk ha ezt az elismerést Ők is magukénak éreznék.

 Ezúton köszönjük továbbá minden olyan támogatónak, magánszemélynek, vállalkozásnak, önkormányzatnak, civil szervezetnek (akiket sokaságuk okán nem tudunk felsorolni), akik támogatóként csatlakoztak kezdeményezéseinkhez.

 

Oláh Roland szociális munkás prezentálLegfrissebb híreink