Nemzetközi versenyen mérettetett meg gazdaságfejlesztési programunk

Feltöltve: 2020-10-02

A 2020-as Európai Fenntarthatósági Díj elnyerésére hirdetett pályázatot az ICLEI (Helyi önkormányzatok a Fenntarthatóságért), Baszkföld és a dániai Aalborg Városa a Régiók Európai Bizottsága és az Európai Befektetési Bank támogatásával.
 
A díjat egy olyan (nagy)város, régió vagy civil társadalmi szervezet pályázhatta meg, amelyik a Baszk Nyilatkozatban megfogalmazott 15 út megvalósításán keresztül közösségének társadalmi-kulturális, társadalmi-gazdasági és technológiai átalakulásán fáradozik.
 
Alsómocsolád Község Önkormányzata a "Magunk Kenyerén" Helyi Gazdaságfejlesztési Programot mutatta be pályamunkájában, aminek alapelvei, céljai és programelemei megfelelnek és illeszkednek a felhívásban elvárt szempontokhoz.
 
A nemzetközi megmérettetés három legjobb pályázata között volt - Lengyelország és Portugália mellett - az alsómocsoládi jó gyakorlat is, így nagy izgalommal készültünk az on-line eredményhirdetésre!
 
Bár nem mi végeztünk az első helyen, mégis nagyon büszkék és elégedettek vagyunk az elért eredménnyel, ami hatalmas elismerés kis településünk számára!
 
Ismét bizonyítottuk, hogy ötleteink, programjaink és kezdeményezéseink európai szinten is megállják a helyüket, és a községben élők jól-létének támogatása mellett jövőnk élhetőbbé, tudatosabbá, fenntarthatóbbá tételéhez is nagyban hozzájárulnak!


Legfrissebb híreink