Igényelhető az új egészségügyi egységcsomag! -az őszi immunerősítés támogatása-

Feltöltve: 2020-10-22

A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutató Központ virológiai kutatócsoportjának vezetője, Jakab Ferenc tájékoztatása szerint rátaláltak a lehetséges hatóanyagra, amely új terápiás gyógyszert jelenthet a koronavírus fertőzésben. A kutatók hangsúlyozzák, a hatóanyag nem, mint a fertőzést megelőző vakcina, hanem a már kialakult fertőzés, megbetegedés kezelésére ígéretes.
 
Az azelasztin (azelastine) nevű hatóanyagot egy általánosan használt antihisztamin orrspray alapanyagaként használják jelenleg, a hatóanyag pedig laboratóriumi körülmények között igen jó hatásfokkal csökkentette a vírus fertőzését.
 
A gyógyszertárakban, gyógyszerkönyvileg engedélyezve megjelent egy funkcióját tekintve allergia ellenes, de bizonyítottan baktériumok és vírusok elpusztítására is alkalmas orrspray, az Allergodil, amelyet egy magyar cég gyárt és forgalmaz. Az orrspray 4 órán keresztül biztosítja, hogy az orron keresztül ne jusson Covid-19 vírus a szervezetbe. Az orrspray 6 éves kor alatt nem adható!
 
Ez természetesen nem váltja ki a szájmaszkot, a gyakori kézmosást és legfőképp a 1,5-2 méteres távolság betartását, de védelmet biztosít különösen az idősotthonokban és általában az idősek körében a szájmaszk viselésével inkompatibilis időszakokban is, éjszaka, evés közben, közös étkezés esetén, ami mind az idősotthonokban, de az iskolákban és a munkahelyeken is hasonló jelenség.
 
Alsómocsolád Község Önkormányzata az őszi immunerősítés támogatásaként ingyenesen biztosítja családonként ezt a készítményt és a napfényhiány csökkentésére szolgáló D-vitamint.
 
Az Allergodil orrspray és a D-vitamin igénylésére valamennyi alsómocsoládi családnak lehetősége nyílik 2020. október 27-e, kedd 12:00-ig! Az igényeket eddig az időpontig tudják leadni Balogh Anikónak telefonon (+36-30/411-5394), e-mail-ben (telehaz.alsomocsolad@t-online.hu), valamint Messenger üzenetben!


Legfrissebb híreink