Alsómocsolád a legjobbak közt

Feltöltve: 2020-10-26

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Programját a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) az Európa Tanács Helyi és Regionális Demokrácia Szakértői Központja együttműködésével hirdeti meg 2008-tól folyamatosan. A Program keretében évente pályázhatnak a települési önkormányzatok és mutathatják be innovatív, jól működő és más települések számára is adaptálható jó gyakorlataikat.
 
A koronavírus járvány okozta veszélyhelyzet ellenére 2020. május 4-én idén is kiírásra került a pályázat, és a pályázati témákhoz kapcsolódóan szervezett online konferenciasorozaton több mint 100 település képviseltette magát, mintegy 300 fő részvételével. A pályázatok beérkezését követően a Program Irányító Bizottsága döntést hozott, az írásbeli értékelést követően a bizottság tagjai a beérkezett pályázatok közül 2020. július 17-én videókonferencia keretében választották ki azt a 19 jó gyakorlatot, amelyet online módon is megtekintettek.
 
Alsómocsolád Község Önkormányzata az idei évben is nyújtott be pályamunkákat, amiket a Bizottság tagjai pozitívan értékeltek és bejutottak a legjobb gyakorlatok közé.
 
2020-ban egy fő téma került meghirdetésre: Helyreállítás és újjáépítés a járvány okozta károk enyhítésére – jól bevált önkormányzati innovációk, amelyen belül több altémában lehetett nevezni.
 
Alsómocsolád Község Önkormányzata az "Önkormányzati jó gyakorlatok az idősellátásban" és az "Önkormányzati innováció" altémákban nyújtott be pályázatot.
 
A döntőre várhatóan 2020. november 25-én kerül sor szakmai konferencia keretében, ahol az Irányító Biztosság hirdet eredményt ünnepélyes keretek közt.
 
 


Legfrissebb híreink