Önkénteseket keresünk a „Közösségi Kapcsolatok” vonal működtetéséhez!

Feltöltve: 2020-11-30

A járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket – elhibázott módon – szociális távolságtartásként emlegetjük, ami az elutasítottságot, az elszigeteltséget és a távolságot egyaránt magában hordja, ezáltal többszörös megterhelést jelent.
 
Ebben az időszakban az elsődleges megrázkódtatást maga a vírus okozza, de a társas kapcsolatok, közösségi élmények és az ebből fakadó bezártság érzés, magány kezelése és viselése is megterhel minket, hiszen az ember társas lény.
 
Túlélésünk záloga az, hogy közösségben legyünk, ez mentális és fizikai jólétünknek egyaránt alapja. Közösen vagyunk ebben a helyzetben, senki nem egy szigeten van egyedül; ha ezt megértjük, ezzel csökkenthető az elutasítottság, a szeretetlenség és az egyedüllét érzése.
 
A fizikai távolság érzelmi közelséggel és közösségi felelősségvállalással kombinálva jelentős módon megkönnyíti a kialakult, számunkra még ismeretlen helyzet elviselését.
 
Ennek a közösségi felelősségvállalásnak és a kapcsolódások biztosítására szeretnénk életre hívni a „Közösségi Kapcsolatok” vonalat, amely egy ingyenesen hívható zöld szám lenne.
 
A jól körülhatárolható területen egymáshoz közel épített kis házakban lakás nem egyenlő azzal, hogy faluban élünk. A mi faluközösségünk ennél többet képes adni azt itt élőknek!
 
A falu emlékszik, megtart, támogat és befogad, ha kapcsolódni vagyunk képesek egymáshoz. Ennek az egyik mértékegysége az idő, amit a másik embernek szentelek. Milyen érdekes, hogy azt az időt, amit Rád fordítok, neked adok az életemből, úgy mondom, hogy "neked szentelem"!
 
Keressük azokat az Alsómocsoládiakat, akik szívesen szentelnének az idejükből másoknak, azoknak, akik úgy érzik, hogy a közösségünk tagjaival folytatott beszélgetés fontos, azoknak, akiket ezek a beszélgetések átsegíthetnek egy-egy nehéz pillanaton!
 
Ha úgy érzi, Ön is szívesen vállalna önkéntesként szerepet a vonal működtetésében, szívesen beszélgetne közösségünk tagjaival, kérjük jelentkezzen 2020. december 02. szerda 12 óráig Balogh Anikónál a +36-30/411-5394-es telefonszámon vagy Messenger üzenetben!
 
 
Borítókép forrása: https://pixabay.com/hu/photos/sz%C3%ADv-szerelem-napnyugta-alak-3147976/


Legfrissebb híreink