Újévi köszöntő

Feltöltve: 2021-01-04

Most, hogy magunk mögött hagytuk a XXI. század második évtizedét elmondhatjuk, hogy az elmúlt évtized bizony sok mindent vitt és hozott. Voltak könnyebb és nehezebb évek. Az azonban nem vitatható, hogy az 2020-as év egyikhez sem fogható. Februárban új szó vált egyik napról a másikra közbeszéd tárgyává, „COVID-19”.

Jól megtanultuk ezt a kifejezést. Mondhatjuk, hogy 2020 a „COVID-19” éve volt. A világ szinte minden országát érintő járvány nem kímélt minket sem. Sokan küzdöttek a betegséggel, sokan féltették szeretteiket, akik közül a legjobb ápolás és a legnagyobb szeretet sem tudott itt tartani valamennyit.

Egyik napról a másikra változott meg az élet. Az ország kapui bezárodtak, munkahelyek ezrei szűntek meg, az embereken eluralkodott a bizonytalanság érzése és a félelem. Nyáron már reméltük túl vagyunk a nehezén, de mint kiderült még nehezebb időszak következett, mely most is tart.

Mit tehettünk? Megtanultunk együtt élni a helyzettel. Megtanultuk, hogy maszkot hordjunk, hogy nem úgy és nem akkor találkozhatunk szeretteinkkel, amikor és ahogy eddig szoktuk. Megtanultuk, hogy nem utazhatunk, nem mehetünk étterembe, cukrászdába és elmaradnak megszokott rendezvényeink. Csendesen, szűk családi körben ünnepeltük a karácsonyt és köszöntöttük az újévet.

Most úgy látszik 2021 is kemény év lesz. Nehéz esztendő elé nézünk. Nehéz lesz a családok és az Önkormányzat számára is. Még nem látható, hogy bevételi forrásaink hogyan alakulnak. Az szinte biztos, hogy fejleszteni csak akkor tudunk, ha sikerül pályázati forrást szereznünk.

Mégis azt mondom tekintsünk bizakodással, reménységgel a beköszöntő 2021-es esztendőre. Bízzunk abban, hogy a világ leküzdi a járványt, a vakcina távol tartja tőlünk a betegséget, a gazdaság ismét éledni kezd, az elveszett munkahelyek újra létesülnek, s mire eljön a nyár életünk a megszokott mederben folyhat tovább.

Örüljünk, hogy itt lehetünk egymás mellett, egy közösségben, erősíthetjük egymás lelkét, reménységét.

Kívánom, hogy 2021 a boldogság, a megelégedés és a reményteljesség éve legyen!

„Adjon az Úristen ez újévben víg kacagást, csengőt,

Adjon Isten mindnyájunknak Boldog Újesztendőt.”

                                                                                                          Dicső László

                                                                                                          polgármesterLegfrissebb híreink