Alsómocsoládi Értéktár Bizottság

Feltöltve: 2013-10-21

Megalakult az Alsómocsoládi Értéktár Bizottság

 Alsómocsolád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 134/2013. (VI.11.) számú határozatával hozta létre a Települési Értéktár Bizottságot a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény 3.§ (3) bekezdésben foglaltaknak megfelelően.

 A Bizottság 2013. szeptember 24-én tartotta alakuló ülését a Faluház Aulájában. Tagjai: Balogh Anikó, Bandi István, Dr. Illés Judith, Kmettyné Győri Szilvia, Mihályi Györgyné, Mühlbert József Antalné, Taller Marietta és Varsányi Gyuláné; elnöke Balogh Anikó, alelnöke Taller Marietta.

 Az Értéktár Bizottság szervezi a települési értékek és a településen fellelhető nemzeti értékek azonosítását, létrehozhat települési értéktárat, valamint a településen fellelhető nemzeti értékek adatait tartalmazó gyűjteményt és megküldi azt a megyei értéktárba.

 A Települési Értéktár Bizottság munkáját Önök is segíthetik ötleteikkel, javaslataikkal. Ha ismernek olyan természeti és tájértéket (növény, földrajzi képződmény, épület, szobor, műalkotás stb.), mely Önök szerint helyi illetve nemzeti érték, javasolhatják felvételét a települési értéktárba, hogy valóban egy közösségi tudáson, összefogáson alapuló, Alsómocsoládra jellemző különleges gyűjtemény jöhessen létre!  

 A javaslatokat Dicső László polgármesternél lehet megtenni, aki továbbítja azokat az  Értéktár Bizottság felé.

 Részletek és a javaslattétel módja után érdeklődni személyesen a Teleházban, vagy a +36-72/451-749-es telefonszámon lehet.

 Ötleteikkel segítsék Önök is a Biztosság munkáját!Legfrissebb híreink