ELEKTROMOS ÉS ELEKTRONIKAI HULLADÉK GYŰJTÉS

Feltöltve: 2021-02-11

Az elektromos és elektronikus berendezések hulladékainak – továbbiakban e-hulladék – mennyisége évről évre jelentős mértékben növekszik. A készülékekben található veszélyes anyagok komoly környezeti problémát jelentenek, ártalmatlanításuk csak szakszerű hulladékkezelési eljárással lehetséges. Az elektromos berendezések hulladékait ezért nem szabad települési hulladékként (a vegyes háztartási kukába) kidobni, hanem szelektíven kell gyűjteni, hogy azok újrahasznosításra, ártalmatlanításra kerülhessenek, megelőzve így a környezeti károkozást.
 
Mik is minősülnek e-hulladéknak?
  • háztartási nagygépek pl. mosógép, hűtőszekrény, mosogatógép,
  • háztartási kisgépek pl. hajszárító, porszívó, vasaló,
  • információtechnológiai (IT) és távközlési berendezések pl. számítógép, nyomtató, monitor, mobiltelefon,
  • szórakoztató elektronikai cikkek pl. hifi berendezés, televízió, rádió, videokamera, fényképezőgép,
  • elektromos szerszámok pl. elektromos fűrész, fűnyíró,
  • szabadidős és sportfelszerelések, játékok pl. elektromos futópad, villanyvonat,
  • orvosi berendezések pl. vérnyomásmérő.
Az e-hulladék leadására egész évben lehetőségük nyílik a Mágocsi Hulladékudvarban péntekenként 10:00 és 16:00, valamint minden 4. szombaton 12:30 és 16:00 között.
 
Településünk Önkormányzata ezt a lehetőséget szeretné kiegészíteni a lakosság számára egy tavaszi e-lomtalanítás szervezésével. A háztartásokban felhalmozódott e-hulladék leadására 2021. február 15-26. között hétköznapokon, a régi Dicső Ház udvarán (Petőfi utca 77.) Ginzer János (+36-30/377-9400) falugazdával történt előzetes egyeztetés alapján van mód!
 
A Hulladékudvarba és az e-lomtalanítás keretein belül is csak az ép, nem bontott eszközök átvételére van mód, a hiányos elektromos és elektronikus berendezések leadása nem lehetséges.
 
 
Borítókép forrása: https://pixabay.com/hu/photos/e-hullad%C3%A9k-l%C3%A1mp%C3%A1k-r%C3%A9gi-szem%C3%A9t-2049017/?fbclid=IwAR0A4C6i2qsRNusivKGp3LybIooIopFB-B3YKKJpv8wergYHpRFCG-0WCOs


Legfrissebb híreink