HASZNÁLT SÜTŐOLAJ GYŰJTÉSE ALSÓMOCSOLÁDON IS!

Feltöltve: 2021-02-11

Talán többen is találkoztak már Mágocson vagy más településeken azokkal a sárga kukákkal, melyekben használt sütőolaj gyűjtésére van lehetőség.
 
Örömmel számolhatunk be arról, hogy március végétől már Alsómocsoládon is lehetőség lesz a sütőolaj szelektív gyűjtésére.
 
Miért fontos ez?
  • Egyetlen liter használt sütőolaj akár 1 millió liter ivóvizet is képes beszennyezni és fogyasztásra alkalmatlanná tenni.
  • A használt sütőolaj a környezetbe jutva súlyos szennyezéseket okoz: a csatornahálózatba jutva dugulást okoz, táplálja az élősködőket és a patkányokat, a szennyvíztisztítókat pedig terheli.
  • A csatornázatlan területeken gyakran a talajba kerül, ahol a talajéletet károsítja.
  • A háztartási hulladék közé öntve növeli annak lebomlási idejét.
Mindezeket könnyen elkerülhetjük, ha külön gyűjtjük össze a sütőolajat, hogy azt újra tudják hasznosítani. Így lesz a szennyező szemétből értékes alapanyag.
 
Alsómocsoládon a gyűjtést a BioTrans Kft. fogja végezni. Az összegyűjtött olaj minden literje után 25 Ft támogatást adnak, mely összeg a Környezetvédelmi Alapba kerül, így más környezetvédelmi célokra tudjuk fordítani.
 
Hogyan gyűjtsük a használt sütőolajat?
 
A BioTrans Kft. 240 literes gyűjtőedényt biztosít, amit a szelektív gyűjtőszigeten helyezünk el. A gyűjtőedényt rendszeresen tisztítják majd. A sütőolajat kizárólag lezárt PET-palackban, vagy zárt befőttesüvegben lehet a gyűjtőbe tenni! Kérjük, hogy ne öntsék bele az olajat, jól záródó palackot, vagy befőttesüveget használjanak, a palackokba csak a már kihűlt olajat öntsék bele és vigyázzanak, hogy az üveg ne törjön el, amikor a gyűjtőedénybe helyezik.
 
Kérjük, ha bármi problémát tapasztalnak a gyűjtőedény kapcsán a +36-70/775-8418-as vagy a +36-72/560-140-es telefonszámon értesítsék Zagyva Gabriellát!
 
Köszönjük az együttműködésüket!


Legfrissebb híreink