Sajtóközlemény

Feltöltve: 2021-09-16

2021 | 09| 13

Sajtóközlemény         

A Vidékfejlesztési Program keretén belül a Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-61-1/1-19 kódszámú, A hozzáadott értéket képviselő, illetve ökológiailag előállított helyi termékek termelési és piacra jutási feltételeinek fejlesztése  című felhívásra, PI-VÍZ előállító berendezések beszerzése Alsómocsoládon címmel  Alsómocsolád Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be 2019 decemberében.

A Támogató pozitív döntése értelmében 4 643 818 Ft forint uniós támogatás lehívására vált jogosulttá Alsómocsolád Község Önkormányzata.


A projekt átfogó célja a térség környezet- és egészségvédelemének, kiemelve Alsómocsolád településen élők egészségi állapotának javítása volt, mely cél elérése érdekében 2 db PI-VÍZ előállító berendezés beszerzése valósult meg. Az egyiket az Alsómocsoládi Őszi Fény Idősek Otthonába helyeztük el, a másikat mezőgazdasági célra használunk a jövőben. A PI-VÍZ előállító technológiával olyan víz előállítása válik lehetővé, ami vegyszer-, és ionmentes, magas tisztaságú, stabil szerkezetű, és enyhén lúgos kémhatású. Jótékony hatásai között szerepel, hogy energetizál, erősíti az immunrendszert, méregtelenít, fiatalít és tehermentesíti a szervezetet.

A projekt 2021 szeptemberében befejeződött.

 

 

 

A támogatásért az Európai Uniónak és Magyarország Kormányának ezúton mondunk köszönetet!

Alsómocsolád Község Önkormányzata

 Legfrissebb híreink